Luna septembrie va fi una "destul de grea", în condițiile în care vor fi redeschise restaurantele, teatrele şi cinematografele, dar va începe şi şcoala şi vor avea loc alegeri, existând riscul creşterii numărului de îmbolnăviri, afirmă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Testare coronavirus in RomaniaFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

El a spus, vineri, că autoritățile iau în calcul relaxarea restricţiilor din sectorul balnear, respectiv reluarea unor terapii, în a doua parte a lui septembrie.

"Avem un risc asumat de creştere a numărului de cazuri noi. Este o lună de campanie electorală, urmează ce pentru mine este cel mai important, începerea anului şcolar şi apoi avem şi alegeri locale, pe 27. În contextul evoluţiei, într-o primă parte a acestei luni, gândim în partea a doua şi acele măsuri de reluare a activităţii chiar şi pentru terapiile hidrice, în condiţii de securizare", a declarat ministrul Sănătăţii, la Miercurea Ciuc, potrivit Agerpres.

Tătaru a subliniat că în judeţele unde va exista o transmitere comunitară accentuată nu se vor deschide restaurantele pentru persoanele venite din exterior, dar oaspeţii din hoteluri vor putea mânca acolo, indiferent de zonă şi de transmiterea din acea zonă.

CITEȘTE ȘI: