Un cuplu căsătorit de 62 de ani din statul american New Jersey și-a pierdut viața la câteva ore distanță din cauza COVID-19 și doar la două zile după ce și-a pierdut fiul din cauza coronavirusului, a anunțat guvernatorul Phil Murphy în cadrul unei conferințe de presă, relatează CNN.

Conferinta de presa a guvernatorului Phil MurphyFoto: Captura video

John Freda, un optician în vârstă de 51 de ani a pierdut lupta cu COVID-19 în 22 aprilie, a anunțat Murphy. Părinții săi, Larry și Vicki, au decedat doar două zile mai târziu la câteva ore distanță unul de celălalt tot din cauza coronavirusului, potrivit unui oficial din statul american.

„Trei suflete uriașe și calde au fost luate din sânul aceleiași familii în decurs de 48 de ore”, a declarat guvernatorul Murphy care a vorbit cu membri ai familiei înainte de a anunța decesele în cadrul conferinței de presă.

Până luni New Jersey a înregistrat cel puțin 187.455 de infecții cu noul coronavirus, 15.912 persoane pierzându-și viața în statul american din cauza COVID-19, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

„Familia Freda este doar una din miile de familii care cunosc mult prea bine îngrozitoarea forță și putere a virusului”, a declarat Murphy, adăugând că „pentru ei, ca și pentru noi toți, trebuie să continuăm să facem tot ce ne stă în putință pentru a încetini răspândirea virusului și salva vieți”.

„Trebuie să continuăm să păstrăm distanțarea socială și trebuie să continuăm să ne purtăm măștile de protecție. Trebuie să ne gândim la alții, la propria familie și prieteni și la comunitățile noastre și să punem binele comun mai presus de toate”, a subliniat guvernatorul american.

Citește și: