Unui cuplu căsătorit din Comitatul Hardin, Kentucky, i s-a ordonat să poarte brățări de monitorizare pentru glezne după ce a refuzat să semneze un acord de autoizolare voluntare la domiciliu, relatează Business Insider, citând CBS.

Bratara monitorizare gleznaFoto: David R. Frazier Photolibrary, Inc / Alamy / Profimedia

Elisabeth Linscott a declarat că s-a testat pentru coronavirus deoarece plănuia să își viziteze familia din statul american Michigan, fiind depistată pozitiv în pofida faptului că nu prezenta simptome.

Aceasta a relatat că a refuzat să semneze un acord al Departamentului de sănătate care i-ar fi restricționat deplasările, afirmând însă că deși nu a dorit să facă acest lucru cuplul nu a refuzat să se autoizoleze la domiciliu.

„M-am gândit că dacă trebuie să merg la urgențe sau trebuie să merg la spital, nu o să aștept aprobare să o fac”, a declarat femeia.

Aceasta a precizat că directorul Departamentului de sănătate publică „i-a spus judecătorului” că „refuz să mă autoizolez” dar că „nu era deloc cazul”.

La câteva zile după ce a refuzat să semneze documentele mai mulți ofițeri ai Departamentului șerifului din Comitatul Hardin au apărut la reședința cuplului și i-a obligat pe cei doi să poarte brățări de monitorizare pentru glezne care notifică forțele de ordine dacă aceștia se vor deplasa la mai mult de 60 de metri de locuința lor.

Soțul femeii, Isaiah Linscott, care a purtat o șapcă „Make America Great Again” în timpul interviului acordat CBS, a relatat că a deschis ușa și a fost întâmpinat de aproximativ opt persoane care au cerut să discute cu familia sa.

„M-am întrebat ce naiba se întâmplă”, a declarat bărbatul.

Cuplul a anunțat că va apela la un avocat.

Kentucky a luat măsuri severe pentru prevenirea răspândirii COVID-19 începând cu luna aprilie, judecătorii din statul american ordonând mai multor rezidenți care au fost depistați cu coronavirusul să poarte brățări de monitorizare prin GPS.

Citește și: