Ambele fete au ieșit de pe scena publică, cel puțin ca fiicele lui Vladimir Putin, încă din 1999, când tatăl lor a preluat funcția de premier și, apoi, a ajuns la președinție la sfârșitul anului. Maria, cea mai mare, și Ekaterina s-au retras de la școala germană din Moscova și au început studiile acasă cu profesori privați. Apoi, potrivit presei ruse, și-au schimbat numele pentru a-și proteja intimitatea, scrie ziarul italian Il Corriere della Sera, citat de Rador.

Maria Vorontsova, fiica lui Vladimir PutinFoto: TV channel / East2West News / Profimedia

Astfel, Maria a devenit Vorontsova, a absolvit Medicina și s-a specializat în Endocrinologie. Cel mai probabil, ea este fiica lui Putin pe care a fost testat noul vaccin rusesc. Vladimir Putin a povestit că, după prima doză de vaccin, femeia, care are 35 de ani, „a avut febră 38; a doua zi a scăzut la 37 și, apoi, totul a decurs normal”.

Conform unor surse rusești, Maria este implicată într-un mare proiect pentru construcția unui spital pentru 20.000 de pacienți în apropiere de Sankt Petersburg. Alte surse au vorbit și despre o inițiativă diferită pentru crearea unui centru pentru cercetări asupra genomului.

Maria, căsătorită cu un antreprenor olandez, ar avea o fiică. Putin s-a limitat să vorbească la general despre „nepoți”, prin urmare, se crede că Ekaterina, fiica cea mică, în vârstă de 34 de ani, a devenit și ea mamă. Ekaterina, care are și un nume de familie diferit de cel al tatălui, Tikhonova, a apărut recent pe scena politică rusă. În schimb, despre Maria s-au știut întotdeauna foarte puține lucruri. Potrivit „Open Media”, portalul de știri al opoziției, Maria ar fi cumpărat o vilă rustică mare (dacea) în districtul Odinzovo, unde se află și reședința președintelui rus. Cele două case ar fi conectate printr-un drum care poate fi parcurs în 15 minute.