​Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, propune prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile. Anunțul său vine după ce, luni, premierul Ludovic Orban, a declarat că starea de alertă va fi cel mai probabil prelungită. Starea de alertă expiră pe 16 august.

Nelu TataruFoto: AGERPRES

„Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile”, a spus Nelu Tătaru, într-un interviu pentru Libertatea.

Ministrul Sănătății și-a exprimat speranța ca numărul de noi cazuri zilnice să nu depășească 1.200, ceea ce ar însemna că „ne așezăm într-un platou”. „Dar regula este respectarea precauțiilor. Dacă nu vom avea o transmitere accentuată, va scădea numărul de cazuri”, a adăugat el.

Premierul Ludovic Orban, a anunţat, luni, că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită. "Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă", a spus Orban, la sediul PNL.

Orban a precizat că nu se iau în calcul noi măsuri restrictive.

Prelungirea stării de alertă se face prin hotărâre de guvern.