Grecia a anunțat luni o nouă serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, barurile și restaurantele urmând să fie închise pe timpul nopții în unele din cele mai populare destinații turistice după ce duminică a fost înregistrat un nou record de infecții, relatează AFP.

CorfuFoto: HotNews

Un purtător de cuvânt al guvernului a anunțat de asemenea noi restricții pentru călătorii din Balcani și zborurile aeriene dintr-o serie de țări membre ale Uniunii Europene.

Printre zonele în care barurile și restaurantele vor fi închise de la miezul nopții până la 7 dimineața se numără insulele turistice Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos și Creta, potrivit purtătorului de cuvânt al executivului, Aristotelia Peloni.

Restricțiile vor intra în vigoare de marți și vor rămâne obligatorii până în 23 august.

În plus, începând cu 17 august pasagerii curselor aeriene sosite din Belgia, Cehia, Olanda, Spania și Suedia vor fi nevoiți să furnizeze un test negativ pentru coronavirus care să fi fost realizat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia, la fel ca și în cazul persoanelor care intră prin punctele vamale terestre.

Măsurile vin după ce duminică autoritățile au raportat 203 de noi infecții cu coronavirusul, cel mai mare număr de cazuri înregistrate în 24 de ore în Grecia de la izbucnirea pandemiei.

Citește și: