Guvernul vrea reluarea cursurilor "față în față", dar lucrează "la mai multe scenarii" pentru începerea noului an școlar, le-a transmis primarilor vicepremierul Raluca Turcan. Ea le-a cerut să încerce să suplimenteze spațiile de predare, astfel încât să fie asigurate condiţiile de distanţare pentru elevii.

Fara cursuriFoto: frwl/ Wikimedia Commons

La şedinţa de luni a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, care a avut loc în sistem de videoconferință, Raluca Turcan a făcut un apel către primari "să facă front comun" pentru începerea anului școlar.

"Vreau să închei rugându-vă să facem front comun, în perspectiva începerii anului şcolar. Guvernul lucrează pe mai multe scenarii. Noi ne dorim revenirea la o viaţă normală şi dacă s-ar putea condiţiile epidemiologice să ne permită reluarea cursurilor, anului şcolar, faţă în faţă, însă avem şi alte scenarii care să aducă şi elementele de predare online în diferite proporţii. Și dacă vom apela şi la predarea online sau la învăţarea faţă în faţă, împreună cu dumneavoastră, cei care investiţi în infrastructura şcolară va trebui să luăm măsuri astfel încât în şcoli, în clase să fie condiţii de distanţare pentru elevi, să încercăm să suplimentăm spaţiile de predare astfel încât să avem şi partea de securitate sanitară pentru copii cât şi partea de calitate a serviciilor educaţionale de care se ocupă Ministerul Educaţiei", a declarat Raluca Turcan.

Noul an școlar va începe, cel mai probabil, după "scenariul hibrid", în care, prin rotație, unii elevi vor merge la școală, iar alții vor face cursuri online, a declarat miercuri, la RFI, ministrul Educației, Monica Anisie. Ea spune că totul va depinde însă de evoluția situației epidemiologice.