Președinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat miercuri că liderii politici femei au gestionat mai bine criza provocată de coronavirus în țările lor decât omologii lor bărbați. Aceasta a lăudat comunicarea onestă și faptul că au arătat că le pasă, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Diferențele în politici și comunicare au fost ”destul de uimitoare” în țările conduse de femei, a spus ea într-un interviu online pentru The Washington Post.

”Voi fi extrem de părtinitoare. Nu voi fi un bancher central în acest moment, dar voi spune asta pentru mine - Am aflat că femeile tind să facă un job mai bun”, a spus ea.

Lagarde, care este primul președinte femei al Băncii Centrale Europene, a scos-o în evidență pe Angela Merkel, cancelarul german.

Lagarde a spus că abordarea bazată pe știință a fost un exemplu pentru cum explicații ”foarte oneste, transparente” cu privire la informațiile despre coronavirus și ratele de infectare au ajutat membrii publicului să aprecieze de ce măștile, distanțarea fizică și măsurile de carantină au fost necesare.

Liderii femei ai Taiwan-ului, Belgiei, Noii Zeelande au comunicat de asemenea ”bine” în timpul crizei, prin explicații clare și recomandări puternice, a adăugat Lagarde.

Prin contrast, observatorii au notat că liderii bărbați, populiști precum președintele american Donald Trump, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, și premierul britanic Boris Johnson au avut probleme în a limita răspândirea focarelor de coronavirus în țările lor.

”Este vorba de asemenea despre grijă... cred că dimensiunea de grijă este ceva ce (liderii femei) au reușit să exprime foarte bine. Și că probabil a fost considerată de către privitori și alegători ca fiind autentică”, a mai spus Lagarde care a zis că leadershipul este despre ”a fi responsabil, dar și despre datorie”.

Citește și:

Coronavirus Scoția: Pandemia sporește popularitatea separatiștilor / 54% dintre scoțieni susțin acum independența