Statul australian Victoria a anunţat miercuri un record zilnic de cazuri de coronavirus, de 484 de infectări depistate în 24 de ore, transmit Reuters și Agerpres.

Hotel MelbourneFoto: William West / AFP / Profimedia Images

Premierul statului, Daniel Andrews, a declarat că bilanţurile sunt în creştere la Melbourne şi a confirmat decesele a doi bărbaţi în vârstă de 90 de ani; la nivel naţional, în Australia s-au înregistrat până acum 128 de morţi.

Melbourne, al doilea oraş ca populaţie din Australia, a depăşit recordul ca 469 de cazuri noi consemnat în 28 martie.

Cel mai recent val al epidemiei prin transmitere comunitară a început în metropolă luna trecută. Circa cinci milioane de locuitori sunt supuşi restricţiilor de circulaţie de două săptămâni, iar măsura urmează să se aplice încă o lună.

Măştile sunt obligatorii începând de miercuri seara. De trei săptămâni, numărul de cazuri zilnice în Victoria este de ordinul sutelor.

Marţi a fost instituită carantina în şase închisori, după ce un angajat din sistemul penitenciar a fost depistat ca purtător de coronavirus. Andrews a afirmat că aproximativ 3400 de persoane - circa 90% din cei testaţi pozitiv în perioada 7-21 iulie - nu s-au izolat între momentul în care s-au simţit rău prima dată şi cel în care şi-au făcut testul.

„Au ieşit la cumpărături. Au mers la serviciu. Erau la maximum de infecţiozitate şi şi-au văzut de treabă ca de obicei”. În general, a arătat premierul, 53% din cei testaţi nu se izolează până la sosirea rezultatelor.

Citește și: