Al doilea cel mai populat stat din Australia a anunțat sâmbătă că va reveni la restricțiile sociale mai dure cu privire la adunările publice și cele din spații private, după o nouă creștere a numărului de cazuri de infecții cu Covid-19, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul statului Victoria Daniel Andrews le-a reproșat oamenilor că ignoră regulile privind distanțarea socială, sărutându-se sau îmbrățișându-se.

El a anunțat că va impune din nou limita de cinci persoane pentru reuniunile private, în spații închise, și limita de 10 persoane în ceea ce privește adunările publice.

Restricțiile vor intra în vigoare de luni până la 12 iulie. Oficialii au raportat 25 de noi cazuri sâmbătă, acestea fiind identificate în rândul familiilor care au organizat reuniuni acasă, dar și în rândul angajaților dintr-un hotel unde erau izolați în carantină oameni care călătoriseră în afara graniței.

Victoria este statul care a înregistrat un sfert din numărul total de cazuri din Australia, respectiv 7.400. Însă, în timp ce alte state nu au mai identificat niciun nou caz de infecții în ultimele zile, în Victoria au fost confirmate 116.