Autorităţile iraniene au anunţat marţi că au înregistrat 229 de decese asociate noului coronavirus în cursul ultimelor 24 de ore, o cifră record de la debutul epidemiei, la jumătatea lunii februarie, în Iran, ţara cea mai afectată din Orientul Mijlociu, informează Reuters și Agerpres.

Coronavirus Iran, moschee inchisaFoto: ATTA KENARE / AFP / Profimedia

„Am pierdut 229 dintre compatrioţii noştri din cauza COVID-19 în cursul ultimelor 24 de ore”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, în cadrul unei informări de presă.

Bilanţul pandemiei din Iran ajunge astfel 14.634 de decese. Recordul precedent al persoanelor decedate într-o zi în Iran din cauza COVID-19 a fost anunţat la 9 iulie - 221 de decese.

Epidemia declanşată de noul coronavirus în Iran pare să progreseze din nou de la începutul lunii mai, atât în ceea ce priveşte numărul deceselor, cât şi al cazurilor noi de contaminare.

Conform datelor anunţate de Sima Sadat Lari, 2.625 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în ultimele 24 de ore, numărul total al cazurilor de infectare din Iran ajungând la 278.827.

În faţa recrudescenţei bolii, autorităţile au dispus obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise şi au reimpus restricţii în provinciile cele mai afectate, inclusiv în capitală.

Autorităţile iraniene s-au angajat în aprilie să ridice progresiv restricţiile pentru reanimarea economiei ţării, deja afectată de sancţiunile americane.

Citește și: