Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătă că speră ca de marți spitalul modular realizat de Asociația Dăruiește Viață din donații și sponsorizări în curtea spitalului Elias să poată primi pacienți de marți. Asta după ce HotNews a scris că în timp ce Raed Arafat se plânge că în București nu mai sunt locuri, spitalul modular e gata de o lună.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

”Vor fi 38 de paturi: 14 paturi pentru tratarea persoanelor aflate în stare gravă, alte 14 pentru bolnavii în stadii intermediare și un număr de 10 paturi pentru persoanele cu simptome și sunt suspecte de infectare”, a declarat Orban care a spus că echipamentele necesare vor fi alocate rapid.

Aici vor fi patru medici și opt asistenți pe tură.

Anunțul lui Orban a fost făcut după ce secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri seară că în capitală nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru pacienții Covid-19, toate secțiile de terapie intensivă din București fiind pline.

În pofida anunțului lui Arafat că nu mai sunt locuri, spitalul modular realizat de Dăruiește Viața, din curtea spitalului Elias, stătea nefolosit de o lună, pentru că spitalul nu a cerut Ministerului Sănătății și DSP aviz pentru spital COVID de terapie intensivă, ci doar pentru spital de triaj, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru HotNews.ro.