Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, le transmite pacienților care nu cred în pericolul COVID-19 și refuză să se interneze, deși au boala, să aibă încredere în medici, pentru că aceștia nu sunt nici torționari și nici inchizitori. El are un nou "mesaj de deznădejde": "Am ajuns la disperare, pentru că nu mai avem ce să facem (...) Suntem obosiți și frustrați".

HotNews.roFoto: Hotnews

Medicul Cristian Oancea afirma luni că în jur de 70% dintre pacienții din ultima perioadă cred în teoria conspirației și spunea că medicii nu mai au cu cine să se lupte și sunt dezarmați, pentru că "munca lor s-a dus pe apa Sâmbetei". În acest context, el a transmis un mesaj dur: "Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări".

Doctorul spune că a fost un mesaj de deznădejde, pentru că medicii au ajuns la disperare văzând că nu îi pot convinge pe unii pacienți cu COVID să rămână spitalizați.

"Le transmitem să aibă încredere în medici. Noi nu suntem nici torționari și nici inchizitori. Am ajuns la disperare când vedem că nu mai avem ce face", a afirmat, marți, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea.

Întrebat despre mesajul transmis cu o zi în urmă, el a spus că a fost unul "de deznădejde".

"Rugăm oamenii să aibă încredere în noi. Suntem obosiți și frustrați. Inclusiv astăzi am avut un pacient care a semnat să plece din spital deși era simptomatic. Rugăm oamenii să respecte măsurile banale de protecție, pentru că nu sunt măsuri coercitive (...) Să aibă încredere în decizia medicală", a mai afirmat medicul.