La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara mai sunt câteva locuri libere pentru pacienţii cu COVID-19. Managerul spitalului, Cristian Oancea, susține că în jur de 70% dintre pacienții din ultima perioadă cred în teoria conspirației și spune că medicii nu mai au cu cine să se lupte și sunt dezarmați, pentru că "munca lor s-a dus pe apa Sâmbetei". În acest context, el transmite un mesaj dur: "Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări", scrie Opinia Timișoarei.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, mai sunt libere doar câteva paturi pentru a primi bolnavii infectați cu SARS-Cov-2, în timp ce și Spitalul CFR, unitate suport, începe să primească tot mai mulți pacienți cu forme ușoare ale bolii.

Managerul spitalului, Cristian Oancea, a dat exemplul unui pacient din Terapie Intensivă care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, spunându-le medicilor că vor să facă experimente pe el.

"La Babeș mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Oancea.

El spune că tot efortul depus până acum este anulat de iresponsabilitatea oamenilor, cărora le transmite un mesaj dur.

"Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată muncă noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a adăugat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea.