Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus duminică seară că îi „aşteaptă la spital” pe cei care nu cred în coronavirus şi protestează în Piaţa Victoriei, potrivit News.ro. „O parte dintre ei sunt convins că nu or să scape”, a afirmat Arafat, precizând că nu este posibil să nu se infecteze unii dintre participanţi, având în vedere că stau aproape unii de alţii şi nu poartă măşti de protecţie.

Raed ArafatFoto: Agerpres

Arafat a fost întrebat duminică, la Antena 3, ce le transmite celor care nu cred în coronavirus şi protestează în Piaţa Victoriei, el răspunzând: „Îi aşteptăm la spital”.

„O parte din ei sunt convins că nu or să scape pentru că într-un grup din acesta există un procent care are virusul şi care nu se ştie. Şi vor transmite, dacă sunt fără măşti, dacă sunt fără protecţie, vor transmite la alţii. Ştiu că ei nu cred şi nu vor să creadă, dar când apare boala nu mai ai decât să spui că medicul ţi-a făcut diagnosticul greşit. Asta o să auzim, că medicul mi-a pus diagnosticul greşit. Nu. Dacă te duci în astfel de mitinguri, fără măşti, şi uitaţi-vă cât de aproape sunt unii faţă de ceilalţi... Nu există câteva persoane să nu se infecteze. Avem şi unii care au plecat de la spitale şi de la izolare”, a adăugat Raed Aradat, conform News.ro.

Când i s-a atras atenţia că abordarea sa este cinică, Arafat a spus: „Este cinică, dar asta e realitatea. Dacă te duci în stradă şi faci acest lucru şi nu respecţi regulile de protecţie într-o situaţie în care toată lumea îţi spune că trebuie, unde ajungi? Ajungi să te îmbolnăveşti”.

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică seara în Piața Victoriei din Capitală, pentru a protesta față de legea carantinei. Participanții la protest reclamă o „dictatura sanitară” și abuzuri ale autorităţilor în legătură gestionarea pandemiei de coronavirus, iar cei mai mulţi dintre ei nu poartă măşti de protecţie şi nu respectă distanţa fizică.