Președintele Donald Trump a criticat statele americane care iau în considerare să nu deschidă școlile în toamnă, afirmând că mutarea este „politică” și contravine dorințelor elevilor și părinților, relatează Insider.

Donald TrumpFoto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

În timpul discuțiilor de la Casa Albă privind redeschiderea în siguranță a școlilor americane președintele Trump a insistat că toată lumea este în favoarea planului de a trimite copiii înapoi la ore din septembrie, în pofida creșterii alarmante a noilor cazuri de infecție cu COVID-19 din Statele Unite.

„Vrem să redeschidem școlile”, a anunțat Donald Trump, adăugând că „toată lumea vrea asta. Mamele o vor, tații o vor, copiii o vor. Este timpul să o facem”.

„Vrem să le deschidem rapid, frumos, în toamnă. Și, după cum știți, aceasta este o boală groaznică dar tinerii se descurcă extraordinar de bine”, a mai declarat președintele american.

Donald Trump a adăugat că guvernatorii unor state americane ar putea profita de oportunitatea de a ține școlile închise mai degrabă ca să facă o „declarație politică” și nu ca o măsură de a preveni răspândirea coronavirusului.

„Nu vrem ca oamenii să facă declarații politice sau să o facă din motive politice. Ei cred că o să fie bine pentru ei politic așa că țin școlile închise. În niciun caz”, a adăugat acesta.

Trump a afirmat că scăderea numărului de decese cauzate de coronavirus, rata ridicată a testărilor și creșterea numărului de noi locuri de muncă sunt semne că școlile din Statele Unite ar trebui redeschise.

Însă experții au avertizat că este probabil ca rata fatalităților să crească din nou odată cu înmulțirea noilor cazuri de COVID-19.

Aceștia subliniază că deși persoanele tinere au o șansă mai redusă de a deceda sau îmbolnăvi grav din cauza coronavirusului, infecția pare să se răspândească mai rapid în rândul generațiilor mai tinere.

Citește și: