Institutul Johns Hopkins a înregistrat marţi peste 60.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în SUA, un nou record pe o perioadă de 24 de ore, informează AFP. Bilanţul epidemiei din Statele Unite a ajuns astfel la aproape trei milioane de cazuri, anunță Agerpres.

Protest anticarantina FloridaFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

În acelaşi interval, în SUA au decedat 1100 de pacienţi cu COVID-19, totalul de la începutul pandemiei ridicându-se la 131.362 de morţi. Atât bilanţul infectărilor, cât şi cel al deceselor arată că Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de coronavirus din lume.

De câteva săptămâni, statele americane din sud şi vest se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei, după o stabilizare pe coasta de est, în special la New York, care era la un moment dat cel mai mare focar.

Preşedintele Donald Trump pune recordurile zilnice pe seama numărului excesiv de teste, însă mai mulţi oficiali din domeniul sanitar, la nivel federal şi mai ales local, consideră că situaţia este gravă.

Liderul de la Casa Albă a lansat oficial marţi procedura de retragere a Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe care o acuză de întârzierea reacţiei la epidemia de coronavirus. SUA sunt principalul finanţator al agenţiei respective din cadrul ONU.

Citește și: