Comisia Naţională de Sănătate din China a informat că numărul noilor cazuri de SARS-CoV-2 detectate luni a fost de 19, dintre care şapte au fost diagnosticate la Beijing, unde, în ultimele săptămâni, a fost semnalat un nou focar de coronavirus, relatează marţi Reuters și Agerpres.

Coronavirus ChinaFoto: STR / AFP / Profimedia

Nu doar la Beijing s-au înregistrat cazuri de transmitere locală, având în vedere că şi în oraşul Shanghai a fost raportat un caz intern. Autorităţile sanitare au contabilizat şi 11 noi cazuri provenite din exterior, aşa-numitele cazuri „importate”, care s-au înregistrat la Guangzhou (4), Shanghai (3), Sichuán (3) şi Gansu (1).

De asemenea, până luni la miezul nopţii, au fost externaţi alţi nouă pacienţi, iar un altul a părăsit secţia de terapie intensivă, astfel încât numărul total al bolnavilor de COVID-19 este în prezent de 428, dintre care şapte se află încă în stare gravă.

Comisia Naţională de Sănătate nu a anunţat niciun nou deces de coronavirus, iar cifra totală a morţilor se menţine astfel la 4.634 şi cea a persoanelor contagiate la 83.531 de la izbucnirea pandemiei, dintre care 78.469 au învins boala.

Citește și: