În jur de 400.000 de persoane au fost plasate în carantină în unele zone din jurul Beijingului după ce autoritățile au decis reintroducerea restricțiilor ca urmare a apariției mai multor cazuri în apropierea capitalei chineze, relatează BBC.

Polițiști în BeijingFoto: GREG BAKER / AFP / Profimedia

Restricțiile au intrat în vigoare în districtul Anxin din provincia Hebei din apropierea capitalei Chinei pentru a preveni un al doilea val al pandemiei, chiar și un număr redus de noi infecții fiind tratat cu maximă îngrijorare de către autoritățile chineze.

Oficialii au anunțat că Anxin va fi „închis total și controlat”, doar lucrătorilor esențiale urmând să le fie permis să își părăsească locuințele iar unui membru al gospodăriei îi va fi permis să iasă zilnic pentru cumpărături de strictă necesitate.

Accesul în comunități, sate sau clădiri le va fi interzis nerezidenților, autoritățile avertizând că persoanele care vor încălca restricțiile vor fi pedepsite de poliție.

Anxin se află la aproximativ 150 de kilometri în sudul Beijingului, presa chineză relatând că în district au fost raportate 18 infecții după ce numărul de noi cazuri COVID-19 a început să crească în capitala Chinei în urmă cu două săptămâni.

Zona nu este la fel de dens populată ca marile centre urbane ale țării, autoritățile responsabile de sănătatea publică declarându-se optimiste în ceea ce privește controlarea răspândirii virusului.

În ultimele 24 de ore Beijingul a raportat 14 cazuri de COVID-19, 311 infecții fiind înregistrate în oraș de la debutul unei noi creșteri a numărului de cazuri în capitala Chinei la mijlocul lunii iunie. Restricții au fost introduse în mai multe cartiere din oraș, călătoritul a fost interzis iar autoritățile au implementat din nou testări pe scară largă.

Înainte de creșterea recentă a numărului de cazuri Beijingul înregistrase 57 de zile consecutive fără vreo transmitere locală a virusului.

Citește și: