În timp ce italienii sărbătoresc începutul verii și se îndreaptă cu mii spre plaje, autoritățile au identificate cel puin 10 focare de Covid-19 în țară, relatează Guardian.

Coronavirus Italia. Soldați din Napoli în timpul carantineiFoto: Salvatore Laporta/IPA/ Profimedia Images

Săptămâna trecută, un cartier din Mondragone, în provincia Caserta, a fost declarat ”zonă roșie” și a fost închis pentru a preveni răspândirea virusului, după ce 49 de oameni au fost testați pozitiv la coronavirus.

Știrea a dus la o serie de confruntări și tensiuni dintre muncitorii bulgari, care vor să muncească, și localnicii italieni care vor ca zona roșie să fie respectată. Guvernul a trimis Aramata acolo pentru a ține sub control situația.

În Bologna, peste 90 de angajați ai unei companii de curierat au fost testați pozitiv la Covid-19, în timp ce în provinciile Prato și Pistoia a apărut focare cu 19 cazuri.

În Porto Empedocle, din Sicilia, 28 de migranți, salvați de pe mare, au fost testați pozitiv, iar solicitanții de azil sunt acum la bordul unui feribot de pe coastă unde au fost plasați sub carantină.

Într-un adăpost din afara Romei, 15 noi cazuri au apărut și o a doua epidemie a avut loc într-un spital din vestul capitalei, cu 109 cazuri și 5 decese.

Într-un interviu pentru televiziunea privată La7, Massimo Galli, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Milano și director de boli infecțioase la Spitalul Luigi Sacco, a spus că aceste noi focare sunt dovada că virusul continuă să circule.

”Nu putem lăsa garda jos”, a adăugat el.

De asemenea, ar mai fi focare în Montecchio Maggiore, Bolzano și Como.