Un grafic realizat de Guvernul României arată cum numărul noilor infecții a crescut semnificativ în ultimele zile față de numărul persoanelor vindecate. Astfel, potrivit unor precizări ale Guvernului pe site-ul știrioficiale.ro, trendul crescător al noilor infectări cere ”un efort sporit de conformare la conduita sanitară responsabilă din partea societății în ansamblul său”.

Evoluție cazuri coronavirusFoto: Guvernul Romaniei

Astfel, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) subliniază că adoptarea stării de alertă începând cu 15 mai a survenit pe fondul unei evoluții reduse a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, raportat la numărul persoanelor vindecate.

”În acest context, autoritățile au adoptat o serie de măsuri de relaxare pentru reluarea unor activități sociale și economice”, arată GCS.

De asemenea, mai spune guvernul, în intervalul de până la 1 iunie a putut fi constatată o rată semnificativ mai mare a persoanelor vindecate în comparație cu cea a persoanelor infectate, fapt care a permis continuarea și extinderea graduală a măsurilor de relaxare.

În următoarea săptămână, moment în care a fost analizată intrarea într-o nouă etapă care să permită reluarea unor noi activități sociale și economice, s-a menținut o rată superioară a numărului persoanelor vindecate în raport cu cele infectate.

În ceea ce privește cazurile de infectări înregistrate în ultimele zile, GCS subliniază că ”observăm faptul că dinamica acestora a intrat pe un trend crescător, cu un ecart semnificativ față de numărul persoanelor vindecate”.

În acest sens, guvernul face apel la responsabilitatea oamenilor pentru respectarea normelor sanitare.

”Această evoluție negativă a raportului dintre numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) și numărul persoanelor vindecate reclamă un efort sporit de conformare la conduita sanitară responsabilă din partea societății în ansamblul său. Respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetățeni este singura garanție că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menținute și că se poate continua în siguranță cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în privința activităților sociale și economice”, mai arată comunicatul GCS.

Citește și:

Ciolacu: Guvernul să explice de ce păcănelele se deschid, dar bisericile nu