Autoritățile ar putea reintroduce măsuri restrictive în zonele în care apare o transmitere generalizată în comunitate a noului coronavirus, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a spus, la Digi 24, că va urma o perioadă cu o creștere ușoară a cazurilor, progresivă, ci nu o creștere exponențială, în măsura în care vor fi respectate regulile de igienă și normele de aplicare a ordinelor care stabilesc aceste relaxări.

"În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauție, normele de aplicare privind desfășurarea și funcționarea activităților pe care le relaxăm, atunci putem gestiona și un număr de cazuri care va crește de la o zi la alta”, a spus ministrul Sănătății.

El a vorbit și despre condițiile în care s-ar putea reveni la măsuri restrictive.

"În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată", a precizat el.

Întrebat ce trebuie să înțelegem prin transmitere accentuată, ministrul a spus: "Adică să vedem că apar, nu știu, suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a urcat luni la 22.999, după raportarea a 166 de noi infecții. Se remarcă o scădere a numărului de infecții, după ce duminică au fost raportate 320 de cazuri. Bilanțul deceselor a urcat la 1.427, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 17 noi victime. Dintre persoanele confirmate pozitiv, de la debutul pandemiei 15.817 au fost declarate vindecate și externate.