Dr. Deborah Birx, coordonatorul medical desemnat de Casa Albă pentru criza COVID-19, a avertizat guvernatorii statelor americane că 70 de locații de testare a coronavirusului au fost distruse în timpul protestelor cauzate de moartea lui George Floyd, relatează National Review.

masina de politie incendiata proteste SUAFoto: Profimedia Images

Într-o videoconferință de luni a cărei înregistrare a fost obținută de The Daily Beast, Birx le-a spus guvernatorilor că „ar trebui să se miște rapid pentru a se asigura că testarea este disponibilă în zonele urbane”.

Comentariile dr. Birx vin după ce dr. Anthony Fauci și-a exprimat îngrijorarea că protestele ar putea cauza o creștere abruptă a numărului de cazuri COVID-19.

„Este o capcană perfectă pentru răspândirea virusului”, a afirmat dr. Fauci.

Vicepreședintele Mike Pence, coordonatorul celulei de criză de la Casa Albă, a afirmat că creșterea numărului de noi infecții cauzate de revolte este „o problemă pe care echipa noastră o urmărește și ne îngrijorează”.

Membri ai Gărzii Naționale din Washington D.C. au fost depistați deja cu coronavirusul după ce au fost desfășurați în 31 mai pentru a ajuta cu controlarea demonstrațiilor în masă și actelor de vandalism din capitala Statelor Unite.

Datele autorităților arată o creștere a numărului de noi infecții și a internărilor în spitale cu COVID-19 în mai multe state americane după weekendul dedicat Zilei Eroilor din ultima săptămână a lunii mai, pe măsură ce tot mai multe state au început să se redeschidă după luni de carantină.

Citește și: