Purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie în Spania ​și după ridicarea majorității restricțiilor impuse pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, a anunțat marți ministrul Sănătății spaniole Salvador Illa, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei care nu poartă o mască pe stradă sau în spațiile închise când nu pot păstra o distanță sigură față de cei din jur vor putea fi penalizați cu o amendă de 100 de euro. Aceasta va rămâne de asemenea obligatorie în mijloacele de transport în comun, avioane și autoturismele private ale căror pasageri nu împărtășesc același domiciliu.

Spania, una dintre cele mai afectate țări de pandemie la nivel mondial, a impus din 21 mai purtarea măștilor pe stradă și în spațiile închise unde distanțarea socială nu poate fi respectată pentru toate persoanele de peste 6 ani. Purtarea măștilor a devenit obligatorie în mijloacele de transport în comun din 4 mai.

Menținerea obligativității măștilor face parte dintr-un pachet de măsuri adoptat de guvern marți menit să combată răspândirea virusului și după ridicarea completă a carantinei și a stării de urgență în 21 iunie.

„Aceste măsuri din perioada stării de alertă vor rămâne în vigoare până când vom înfrânge virusul, adică atunci când vom avea un tratament eficient sau un vaccin”, a declarat Salvador Illa.

În afară de purtarea obligatorie a măștilor decretul adoptat marți cuprinde măsuri preventive pentru a asigura siguranța la locul de muncă și obligativitatea pentru companiile aeriene sau cele de transport rutier de a păstra datele pasagerilor pentru „cel puțin patru săptămâni” pentru a putea facilita urmărirea contactelor de către autorități.

REFERINȚĂ: