Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că va cere Parlamentului să aprobe prelungirea cu două săptămâni a stării de urgență până pe 21 iunie după care guvernul va înceta să restricționeze deplasarea cetățenilor, relatează El Pais.

Premierul spaniol Pedro SanchezFoto: Facebook/ Pedro Sánchez Pérez-Castejón

Pedro Sanchez i-a informat pe liderii regionali în cadrul unei videoconferințe că aceasta va fi ultima prelungire a măsurilor de restricție întrucât numărul infecțiilor a scăzut dramatic în Spania.

Una din cele mai afectate țări de pandemia cauzată de noul coronavirus, Spania a decretat starea de urgență în 14 martie, aceasta fiind însoțită de măsuri de carantină stricte sub care persoanele aveau voie să își părăsească locuințele doar pentru cumpărarea de alimente, urgențe medicale și să se deplaseze la locul de muncă dacă nu puteau munci de acasă.

Autoritățile au început relaxarea graduală a restricțiilor și, în pofida opoziției partidelor de dreapta și a protestelor din străzi, Sanchez a ajuns la o înțelegere cu partidul separatist catalan Esquerra Republicana de Catalunya pentru a se asigura că guvernul său minoritar va putea trece prelungirea stării de urgență în Parlament, potrivit El Pais.

Citește și: