Peste o treime dintre americani au folosit în mod necorespunzător soluții de curățare și dezinfectare pentru a încerca să prevină infectarea cu coronavirus, potrivit unei cercetări realizate după ce președintele Donald Trump a întrebat dacă injectarea cu asemenea produse poate trata Covid-19, relatează Reuters.

Utilizare dezinfectantFoto: rb.com

Spălarea hranei cu clor, folosirea produselor de curățenie sau a dezinfectanților pe piele sau inhalarea intenționată precum și ingerarea acestor produse au fost unele dintre cele mai comune practici de ”mare risc” raportate într-un sondaj de opinie realizat pe 4 mai pe 502 adulți americani, a raportat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Liderul cercetării a spus că sondajul a fost realizat după ”o creștere bruscă” a apelurilor privind otrăvirea cu dezinfectante în timpul pandemiei.

Aproximativ 39% dintre oamenii chestionați au spus că ”s-au angajat intenționat cel puțin o dată la o practică de mare risc” și nerecomandată de către Centrul pentru Prevenția Bolilor pentru a preveni infectarea cu coronavirus, inclusiv prin folosirea clorului pentru a curăța produse sau pulverizarea pe corp cu spray dezinfectant. 4% au băut și au făcut gargară cu soluții cu clor diluate, cu apă cu săpun sau dezinfectanți.

Un sfert din cei chestionați au relatat că au avut cel puțin o reacție adversă la produsele de curățenie.

Citește și:

VIDEO Donald Trump, acuzat de iresponsabilitate, după ce s-a întrebat dacă injectarea cu dezinfectant sau proiectarea de lumină în corpul pacienților ar putea ucide coronavirusul

O caricatură cu Trump în fața unei oale cu clor naște scandal în SUA. Echipa de campanie a președintelui american a încercat fără succes să elimine desenul de pe un site