Autoritățile vor lua în continuare măsuri de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, dar "virusul este încă în societate", a afirmat miercuri președintele Klaus Iohannis.

Coronavirus in RomaniaFoto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Am luat măsuri de relaxare și vom lua în continuare, însă atrag atenția: virusul este încă în societate. Este foarte important să fim conștienți de așa-numita noua normalitate în care vom trăi. Încercăm să relaxăm cât mai mult restricțiile, însă e clar ca acum răspunderea revine fiecărui român. Purtatul măștii, distanțarea, spălatul pe mâini rămân extrem, extrem de importante pentru a nu pierde controlul acum, la sfârșit, asupra acestei epidemii", a afirmat Iohannis.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a urcat miercuri la 19.669, după raportarea a 152 infecții noi. Bilanțul deceselor este de 1.288.

România se află pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor cu COVID -19, sunt din ce în ce mai puţine cazuri grave, la fel cum şi transmiterea comunitară a virusului este scăzută, iar numărul testelor făcute în întreaga ţară s-a redus, a afirmat marți seară la TVR ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a vorbit și despre deschiderea mall-urilor, care se va face etapizat, întâi magazine, apoi food-court, apoi locurile de joacă, după 15 iunie, dar și despre deschiderea after-school-urilor, grădiniţelor şi creşelor private, pe perioada verii.