Coreea de Sud testează un nou sistem de coduri „quick response” (QR) pentru a înregistra vizitele la cluburi de noapte, restaurante și biserici într-un efort de a urmări contactele persoanelor diagnosticate cu COVID-19 și preveni răspândirea noului coronavirus, relatează Reuters.

SmartphoneFoto: pexels.com

Decizia de a face obligatorie înregistrarea identităților vizitatorilor a venit după ce autoritățile au avut dificultăți în a identifica persoanele care au vizitat cluburi de noapte și baruri în timpul lunii trecute, descoperindu-se că majoritatea informațiilor notate de mână în registre au fost false sau incomplete.

Începând de la 10 iunie, cei care frecventează cluburi de noapte, baruri, discoteci deschise ziua, săli de forță sau concerte ținute în localuri vor fi nevoiți să folosească una din aplicațiile care generează un cod QR unic și personalizat care poate fi scanat la intrare.

Autoritățile locale pot introduce obligativitatea și pentru alte tipuri de locații considerate a avea un risc ridicat de transmitere a coronavirusului precum spitale, restaurante, biblioteci sau biserici.

Datele persoanei vor fi înregistrate într-o bază de date a autorităților și păstrate timp de patru săptămâni înainte de a fi șterse automat, potrivit Ministerului Sănătății din Coreea de Sud.

Noul sistem este deja testat în 17 locații, printre care puncte de distracție, biserici, biblioteci, restaurante și un spital.

Citește și: