Terasele și plajele se deschid de la 1 iunie, dar încă nu au fost publicate normele. Virgil Popescu: Astăzi le publicăm. Nu vor fi impuse prea multe condiții, cu excepția celor de distanțare socială.

La plajaFoto: USER UPLOADED

Terasele, dar și plajele se redeschid de luni, în 1 iunie, dar proprietarii și administratorii acestora încă nu știu clar ce ar trebui să facă.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, susține că astăzi vor fi publicate ordinele cu normele și că "nu vor fi impuse prea multe condiții", cu excepția celor de distanțare socială, fiind "lucruri normale, uzuale și de bun simț".

"Astăzi vom publica aceste ordine și vom spune exact ce reguli trebuie să îndeplinească proprietarii teraselor și administratorii plajelor, inclusiv proprietarii beach-barurilor”, a susținut la Digi 24 ministrul Virgil Popescu.

El spune că nu vor fi impuse prea multe condiții, cu excepția celor de distanțare socială.

"La plajă condițiile nu vor fi deosebite, în afară de distanțarea efectivă a șezlongurilor, a umbrelor, nu cred că vom avea alte obligații. Administratorii trebuie să aibă grijă la intrarea și ieșirea de pe plajă să nu se facă aglomerații. Lucruri normale, uzuale, de bun simț. Iar la terase să nu stea mai mult de 4 la o masă, cel puțin în prima etapă”, a declarat ministrul Economiei.

Autoritățile au anunțat joi că de la 1 iunie vor fi relaxate o parte dintre restricțiile impuse în criza coronavirusului. Astfel, de la 1 iunie românii pot merge la plajă. Accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minim doi metri între șezlonguri pentru persoane din familii diferite.

De asemenea, din 1 iunie se redeschid terasele: "Se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spații deschise în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a patru persoane la o masă dacă provin din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară".

CITEȘTE ȘI:

Cum vom merge la terase după „Marea redeschidere” de pe 1 iunie? Nici patronii nu știu exact