Peste 200 de școli s-au închis din nou în Coreea de Sud la doar câteva zile după ce numărul infectărilor de coronavirus a început să crească din nou, relatează BBC.

Coronavirus Coreea de SudFoto: Steve Cho/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

56 de noi cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, mai puține decât cu o zi înainte, când au fost raportate 79, dar îngrijorarea este că aceste infectări sunt aproape de zone foarte populate.

Multe cazuri identificate săptămâna aceasta sunt legate de un birou de logistică operat de Coupang Corp, unul dintre cele mai mari firme de cumpărături online, în vestul Seulului, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor și Prevenție.

Teama de noi infecții au forțat autoritățile să închidă 251 de școli din Bucheon, la scurt timp după redeschidere, în timp ce alte câteva sute de școli au amânat redeschiderea.

Muzeele, parcurile și galeriile de artă vor fi din nou închise de vineri pentru două săptămâni, a anunțat ministrul Sănătății, Park Neung-h, în timp ce a cerut companiilor să reintroducă măsuri de reflexibilizare a modului de lucru.

”Am hotărât să întărim măsurile de carantină în zona metropolitană pentru două săptămâni de mâine până pe 14 iunie”, a spus acesta. Rezidenții Seulului au fost sfătuiți să evite adunările publice și zonele aglomerate, inclusiv restaurantele și barurile.