În timp ce bilanțul deceselor înregistrate zilnic în Brazilia a ajuns cel mai ridicat din lume, un studiu al Universității Washington avertizează că numărul morților ar putea crește de cinci ori, ajungând la 125.000 până la începutul lunii august, relatează Reuters.

Gropi comune in BraziliaFoto: Michael Dantas/AFP/ Profimedia

Prognoza Institutului pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii din cadrul Universității Washington (IHME), făcută publică după ce bilanțul deceselor înregistrate zilnic în Brazilia l-a depășit luni pe cel al Statelor Unite, a fost însoțită de un avertisment pentru instituirea măsurilor de carantină.

„Brazilia trebuie să urmeze exemplul Wuhanului sau al Italiei, Spaniei și New York-ului prin instituirea de măsuri obligatorii pentru a reuși să controleze răspândirea rapidă a epidemiei și reducerea transmiterii coronavirusului”, susține dr. Cristopher Murray, directorul institutului.

Fără implementarea unor astfel de măsuri, modelul IHME arată că numărul de decese înregistrate zilnic în Brazilia din cauza pandemiei de COVID-19 ar putea continua să crească până la jumătatea lunii iulie, cauzând suprasolicitarea sistemului medical.

Luni, numărul morților raportați de Brazilia în ultimele 24 de ore a fost mai mare decât cel din Statele Unite pentru prima oară de la izbucnirea pandemiei. 807 de persoane și-au pierdut viața în țara sud-americană din cauza COVID-19 comparativ cu 620 de fatalități înregistrate în Statele Unite.

Administrația Trump a anunțat că va interzice străinilor să pătrundă pe teritoriul american dacă anterior aceştia au fost în Brazilia în ultimele două săptămâni, inderdicție care urmează să intre în vigoare marți la miezul nopții.

Citește și: