Primarul celui mai mare oraș din Brazilia, Sao Paulo, a spus că sistemul de sănătate ar putea să se prăbușească din pricina cererilor mari pentru paturi în lupta împotriva Covid-19, relatează BBC.

Jair BolsonaroFoto: Agerpres/EPA

Bruno Covas a spus că spitalele publice ale orașului au atins o rată de ocupare de 90% și ar putea să rămână fără locuri în aproximativ două sătpămâni.

Duminică, ministrul Sănătății al Braziliei a raportat 7.938 noi cazuri în ultimele 24 de ore, ducând totalul la peste 241.000. Doar Rusia și Regatul Unit au cifre mai mari. Cu peste 16.000 de decese, țara are al șaselea cel mai ridicat bilanț.

Brazilia este profund divizată cu privire la modul de a răspunde crizei. În timp ce guvernul a implementat măsuri de carantină, președintele Jair Bolsonaro continuă să vorbească împotriva acestor tipuri de măsuri, argumentând că o economie în colaps este mai grav decât virusul.

Citește și:

Agravare explozivă a situației din Brazilia: 233.000 de cazuri de coronavirus / A depășit Italia și Spania la numărul de infectări, dar a făcut mult mai puține teste