Ludovic Orban spune că hotărârea Parlamentului privind starea de alertă a complicat existența Guvernului. Potrivit premierului, achiziționarea și distribuirea de măști gratuite către persoanele defavorizate ar fi trebuit făcute prin Ministerul Muncii, cu susținerea Poștei Române. Însă, Parlamentul a decis ca măștile să fie achiziționate de Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, acesta urmând să le pună la dispoziția autorităților locale.

Foto:

Pentru necesarul de măști vor fi alocate de la fondul de rezervă al Guvernului 150 de milioane de lei, a anunțat Orban la începutul ședinței de guvern de joi. El spune că ar fi cam 1,1 milioane de beneficiari, conform legii privind venitul minim garantat.

Orban a mai spus că trebuie așteptat de la autoritățile locale informațiile legate de numărul exact de beneficiari. Achiziția de măști va fi făcută transparent, susține Guvernul.

Reamintim că Parlamentul a modificat Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, fapt fără precedent, PSD impunând mai multe amendamente. La propunerea PSD s-au introdus două amendamente: unul care securizează posturile propriilor oameni numiți la conducerea spitalelor și al doilea care prevede obligativitatea Guvernului de a acorda măști pentru persoanele defavorizate.