DOCUMENTE Circulația persoanelor în grupuri mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii este interzisă pe perioada stării de alertă - proiect HG

de C.P.     HotNews.ro
Luni, 18 mai 2020, 9:17 Actualitate | Coronavirus


Oameni in parc
Foto: HotNews / C.P.
​Starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern privind starea de alertă. În această perioadă, în interiorul localităților este interzisă circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii,precum și formarea unor asemenea grupuri. Deplasarea în afara localității este permisă doar în unele situații. Vezi care sunt acestea.

UPDATE 09:40 Proiectul a fost adoptat de Guvern.

Actul normativ are trei anexe. Vezi anexa 1, anexa2 și anexa 3. Vezi și nota de fundamentare.

Potrivit HG, se instituie interdicția deplasării persoanelor în afara localității/zonei metropolitane, cu următoarele excepții:

 • a)deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • b)deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
 • c)deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
 • d)deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 • e)deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 • f)deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri medicale;
 • g)deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;
 • h)deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 • i)deplasarea pentru activități recreative sau sportive individuale desfășurate în aer liber, respectivciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit sau alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului tineretului și sportului sau al ministrului mediului, apelor și pădurilor, după caz;
 • j)deplasarea pentru participarea la evenimente familiale;
 • k)deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu;
 • l) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățilepersoanelor șianimalelor de companie/domestice, precum șibunuri necesare desfășurăriiactivitățiiprofesional
Actul normativ mai prevede că se suspendă activitatea operatorilor economici care desfășoară activități în spații închise în următoarele domenii: jocuri de noroc, activități de fitness, activități în piscine, activități de tratament balnear, locuri de joacă și săli de jocuri.

Se exceptează activitățile de îngrijire personală care se desfășoară în spațiile special destinate și care respectă condițiile de siguranță sanitară.

Se instituie obligația instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a organiza activitatea, astfel încât să asigure, la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13 și art. 71 alin. (2) din Legea 55/2020.

Se instituie obligația desfășurării activității la nivelul cabinetelor stomatologice și unităților sanitare non-COVID de a organiza activitatea, în condițiile stabilite prin ordinul ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea 55/2020.

Se instituie obligația operatorilor economici care desfășoară activități de îngrijire personală, primire turistică cu funcțiuni de cazare, administrare plaje sau ștranduri/piscine exterioare, precum și activități de lucru în birouri cu spații comune în sistem deschis de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea 55/2020.

Regimul contravențional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în anexele nr. 1-3 este stabilit la art. 64 -70 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

31821 vizualizari

 • -23 (47 voturi)    
  Lol (Luni, 18 mai 2020, 9:24)

  HP [utilizator]

  Care e logica din spatele acestei reguli ?

  Daca fac parte din aceeasi familie nu se pot infecta unii de la altii ?
  • +21 (33 voturi)    
   Familie (Luni, 18 mai 2020, 9:50)

   AntonH [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Nu poți zice 3 persoane, sec. Dacă o familie are mai mult de 1 copil, cum mai iese din casă? Tocmai de aceea s-a băgat expresia asta.
   • -5 (17 voturi)    
    Asta arata ce guvern si parlament destept avem (Luni, 18 mai 2020, 10:02)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui AntonH

    Asa e legea acum. Maxim 3 persoane in masina, fara exceptii! HP s-ar potrivi si el pentru un post calduti in acest guvern. Ii e frica ca se infecteaza o familei de mai mult de trei persoane in timp ce circula, nu ca stau toti impreuna inchisi in casa!
   • +7 (15 voturi)    
    legile sunt atat de clare (Luni, 18 mai 2020, 10:38)

    Mary80 [utilizator] i-a raspuns lui AntonH

    incat trebuiesc facute articole cu intrebari si raspunsuri total diferite fata de ce scrie in lege. De exemplu exista intrebare 'ce distanta fata de oras e zona metropolitana' si raspuns 30km. De ce nu au pus direct in lege? Oare politistul se ghideaza dupa lege sau dupa articolele de ziar? Pot sa ii arat articolul pe hotnews cand imi da amenda?
    • +2 (6 voturi)    
     sunt clare...dar unele lasa loc de interpretari. (Luni, 18 mai 2020, 11:57)

     AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui Mary80

     politistul ar trebui sa stie, daca nu ii spui sa citeasca legea unde este definita zona metropolitana, pentru a evita pierderea timpului amandorura. In alta ordine de idei , cu cat este definit ceva in mai multe locuri cu atata pot aparea probleme la modificarea ei. In sensul ca exista posibilitatea ca sa se modifice una din ele si celelalte nu..si apare o contradictie. Asa este intr-un singur loc definita si mai usor de modfiicat..ca in scrierea programelor, definesti valoarea unei constante intr-un singur loc in program, altefl ar fi un chin sa faci modificari in program.
     • +1 (11 voturi)    
      Diferenta este (Luni, 18 mai 2020, 13:10)

      Vincent van Ghelie [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

      Ca organul are dreptul sa interpreteze legea cum vrea el (tu nu) iar tu ai dreptul sa o contesti (si evident vei castiga daca interpretarea lui nu a fost corecta). Acum pune in balanta timpul petrecul de el sa iti dea amenda si cel petrecut de tine sa o contesti...
   • -16 (24 voturi)    
    Lol (Luni, 18 mai 2020, 10:58)

    HP [utilizator] i-a raspuns lui AntonH

    Nu m-ai inteles, nu ma deranjeaza numarul - 2, 3, 10.

    Dar de ce trebuie sa interzica grupurile de persoane care nu sunt membri ai aceleiasi familii ?
    • +8 (12 voturi)    
     Simplu (Luni, 18 mai 2020, 11:36)

     Beta Alfa [utilizator] i-a raspuns lui HP

     Fiindca sansele de infectare sunt maiu mari in grupruri eterogene
    • -8 (16 voturi)    
     ca sa nu-l contestati (Luni, 18 mai 2020, 12:13)

     mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui HP

     pe maria sa, premierul de la grivco, d-aia n-aveti voie sa va strangeti, ce n-ai inteles. Stai sa dea foamea nitel in populatie, si vei intelegi cele 4 articole
   • 0 (0 voturi)    
    ţâşpe persoane (Luni, 18 mai 2020, 15:46)

    saracu' [utilizator] i-a raspuns lui AntonH

    Corect, dar ar fi trebuit completată şi prevederea referitoare la purtatul măştii în maşina dacă sunt cel puţin 2 persoane. Zilele trecute am întrebat pe unul de la "rutieră"ce se întâmplă cu un cuplu soţ-soţie care circulă împreună în maşină, dar, evident locuiesc tot împreună. Răspunsul a fost de "fara comentarii" : ,, nu ştiu, dom-le, i-am prins fără mască pe faţă, i-am ars !"
   • 0 (0 voturi)    
    eu inteleg (Luni, 18 mai 2020, 20:31)

    iodixit [utilizator] i-a raspuns lui AntonH

    ca peste trei pot fi doar daca sint din aceeasi familie
  • +13 (17 voturi)    
   Probabil (Luni, 18 mai 2020, 9:57)

   _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Presupun că locuiesc împreună, e situația mea: eu, soție, doi copii și tatăl meu. Ar fi aiurea să nu putem merge împreună pe stradă toți 5, dar să locuim în aceeași casă.
   • -4 (12 voturi)    
    Si te intreb (Luni, 18 mai 2020, 11:37)

    Vincent van Ghelie [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

    Daca locuiti in aceeasi casa/apartament, are vreo importanta ca nu sunteti rude? Sau virusul inainte sa atace se uita in acte?
   • +2 (6 voturi)    
    scrie (Luni, 18 mai 2020, 12:52)

    Diana Mirela [anonim] i-a raspuns lui _Un stelist_

    "3 persoane daca nu fac parte din aceasi familie". Deci daca sunteti mai mult de 3 in familie si locuiti impreuna (si puteti demonstra asta) nu e nici o problema
  • +9 (19 voturi)    
   Nu ti-ai dat seama inca? (Luni, 18 mai 2020, 9:58)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui HP

   A trecut ceva timp de cand ai postat mesajul. Te-ai prins? Nu inca? Deci, aici e vorba de circulatia persoanelor din aceasi familie. Inainte de a circula, unde crezi ca stau respectivele persoane, sa zicem, mama, tata si doi copii?
   Acum stii ceva mai mult despre tine insuti. Esti prost!
  • +1 (19 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 mai 2020, 10:44)

   [anonim] i-a raspuns lui HP

  • +1 (7 voturi)    
   logica e "Grele", nu?! (Luni, 18 mai 2020, 12:17)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui HP

   1 - trebuie sa iasa impreuna si parintii cu 2 copii, nu?!
   2 - daca aia locuiesc impreuna, oricum o sa ia boala de la 1 la altu, nu crezi?!
  • +2 (6 voturi)    
   vorbeste de logica (Luni, 18 mai 2020, 12:34)

   Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui HP

   unu caruia ii lipseste cu desavarsire
  • 0 (0 voturi)    
   LOL, se infectau demult stand in aceeasi casa (Luni, 18 mai 2020, 18:17)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Deci o fi vreo logica?
  • 0 (0 voturi)    
   exprimarea clară (Luni, 18 mai 2020, 20:57)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui HP

   ar fi trebuit să fie ”grup mai mare de 3 persoane care aparțin unei familii de la o aceeași adresă”.
 • -3 (51 voturi)    
  Orban! (Luni, 18 mai 2020, 9:28)

  cucuveauamov [utilizator]

  Ceausescu ar fi invidios ... noroc cu oamenii care s-au mai desteptat si n mai inghit chiar orice
  • 0 (12 voturi)    
   Ceausescu... (Luni, 18 mai 2020, 11:37)

   Beta Alfa [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   .. ce treaba are cu povestea asta ?
   Vorba ceea, bagati si Dumneavoastra batul prin gard, de amorul artei...
 • +11 (21 voturi)    
  Compromisi total! (Luni, 18 mai 2020, 9:54)

  Alui [utilizator]

  Tocmai a intrat in vigoare o lege scrisa de ei care prevede maxim 3 persoane, fara alte specificatii! Si-au dat seama ca exista si familii care au mai mult de un copil!
 • -12 (18 voturi)    
  Decizie criminala (Luni, 18 mai 2020, 10:03)

  MariusStoian [utilizator]

  Limitarea la 3 persoane favorizeaza raspandirea virusului, in loc sa limiteze proliferarea lui.
  De exemplu, daca sunt 2 cupluri care vor sa se deplaseze impreuna oriunde (in localitate sau in afara localitatii) nu au voie in acelasi autoturism - dar daca se deplaseaza cu tren-autobuz-transport in comun (alaturi de multi alti oameni, posibili contaminati) atunci este OK!?!?
  Ar trebui limita la 5 minim - limita maxima a majoritatii autoturismelor din Romania.
 • -6 (24 voturi)    
  Faza dura! (Luni, 18 mai 2020, 10:06)

  Alui [utilizator]

  Legea in vigoare prevede maxim 3 persoane fara exceptii! Deci daca ai mai mult de un copil, pe aia in plus ii lasi de caruta! Ii pui in remorca masinii sau ii lasi sa alerge dupa masina! Asa guvernanti avem!
  • +1 (1 vot)    
   Legea (Luni, 18 mai 2020, 15:21)

   zigzag [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   Legea e facuta in Parlament. Corect era "asa parlamentari avem" incat trebuie sa vina guvernul sa explice.
 • -8 (12 voturi)    
  O chestie (Luni, 18 mai 2020, 10:06)

  BEDE [utilizator]

  Și dacă sunt două familii, adică patru persoane în total, atunci nu e în regulă? Dar, dacă este o familie de doi plus încă o persoană din altă familie e în regulă?
  Mai corect mi s-ar părea să nu fie mai mult de trei familii sau, eventual, grupuri de persoane care au locuințe diferite, în ideea ca, dacă este să fie o infecție, ea să se limiteze la una sau două locuințe...
 • +1 (9 voturi)    
  Chair asa? (Luni, 18 mai 2020, 10:16)

  florian3619 [utilizator]

  neamurile celebre de rromi - (Stanescu, Cioaba, Camataru s.am.d) poate face adunari si demonstratii (mai direct bairam si galceava) oricand si in orice municipiu resedinta de judet, in orice spital judetean, in curtea oricarei biserici, in fata oricarui sediu de institutie? Formularea din reglementare are logica si responsabilitatea lui Vela si sunt sub orice critica! Dumnealui, in trimvirat cu Ara@at si Tataru afirma ca ne apara de Covid dar fac grave compromisuri cu BOR si recent cu CRIS! - Exemple: cazul Pimen, cazul calugarului de la Putina, cazul N. Tatar, primar de Radauti, si "bomboana pe coliva" :- deplasarea a 100 de rromi, in Vrancea la inmormantatre unui nepot de fost bulibasa - in convoi erau cca 80 persoane - si culmea: politisti si jandarmi din VN si BC le asigurau protectia! N-am inteles organele implicate ce misiune aveau? si pe ce bani li se platesc orele suplimentare prestate in Week-end? ale calanului sau ale bugetului?
  • -3 (7 voturi)    
   astia-s stat in stat demult (Luni, 18 mai 2020, 12:14)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui florian3619

   nu te compari tu sau eu cu ei. Matale pregateste portofelul pentru amenda, daca iti trece prin cap vreo aroganta din asta.
 • +5 (27 voturi)    
  Important este (Luni, 18 mai 2020, 10:18)

  Un cititor [utilizator]

  ca oamenii să fie împiedicați să protesteze împotriva regimului. Sub acoperirea luptei împotriva bolii, regimul I/O poate da orice fel de lege, care are sau nu are legătură cu situația sanitară invocată.
  • +1 (9 voturi)    
   Protestati... (Luni, 18 mai 2020, 11:39)

   Beta Alfa [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

   ... nu va opreste nimeni, degeaba faceti valuri pe aici
  • -2 (12 voturi)    
   bingo (Luni, 18 mai 2020, 12:17)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

   primul care a pus punctul pe i. Se tem de miscari de strada de amploare, cand oamenii se vor trezi si vor vedea ca nu mai au job-uri. De-aceea, dragi romani, stati in casa, poate va adoarme sunetul pe care il face gaterul taind bustenii, un zumzet dulce, care aduce profit in buzunarele noastre. Hai somn usor.
   • +2 (2 voturi)    
    daca (Luni, 18 mai 2020, 15:23)

    costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    nu au joburi au somaj, tehnic sau sadea, si sunt locuri de munca la curieri pe bicicleta, faci si sport
   • +2 (2 voturi)    
    "de amploare" (Luni, 18 mai 2020, 15:23)

    zigzag [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    Am vazut amploarea cand va cara PSD-ul cu autocarele. Fara sa va plimbe PSD-ul sunteti 100 de covidioti antivaccinisti infricosati de 5G.
 • -5 (19 voturi)    
  de ce (Luni, 18 mai 2020, 10:20)

  noi2013 [utilizator]

  3 si nu 4? sau 5? exista vreun studiu din care reiese care e cifra magica?!
  • -4 (10 voturi)    
   exista, horoscopul combinat cu oase de pui (Luni, 18 mai 2020, 13:11)

   A Dandanache [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Bineinteles ca exista. Se ia horoscopul, se aduce un vraci african care imprastie oase de pui iar la sfirsit se da cu zarul. Mai stiitific de atit nu se poate. Asa a iesit 3.
 • +4 (30 voturi)    
  Mesaj pt PNL: dictatura nu e solutia (Luni, 18 mai 2020, 10:22)

  Eu38 [utilizator]

  Guvernul crede ca poate rezolva aceasta criza prin masuri totalitare. Au inceput cu amenzile aberante, declaratia comunista si au tot bagat restrictii peste restrictii, fara ca ele sa fie gandite.

  Iar oamenii au gasit o solutie. Nu dati frumul la terase, ne strangem dupa blocuri ca in anii '90 si stam acolo. Daca dadeau drumul la terase, oamenii puteau sa iasa intr-un spatiu organizat, controlat, care oricum trebuia sa respecte niste reguli.

  O alta prostie: limitarea deplasarilor in afara localitatilor. In loc sa nu creezi aglomeratii urbane, sa lasi oamenii sa se disperseze, la munte, mare, unde vor, tu ii tii la un loc in parcuri, pe strazi etc.

  Eu insa nu trag vreo speranta ca autoritatile vor veni cu masuri logice in urmatoarea perioada. Cu un dictator ca Arafat la conducere, un militian ca Vela si un adormit ca Orban, nu te poti astepta la altceva decat la acest regim semi-totalitar.
  • +1 (13 voturi)    
   Totalitar (Luni, 18 mai 2020, 11:42)

   Beta Alfa [utilizator] i-a raspuns lui Eu38

   Daca doriti sa stiti ce inseamna "totalitar" ar trebui sa faceti o vizita in Coreea de Nord, dar respectivii nu prea sunt primitori de oaspeti.
   • +2 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 mai 2020, 13:08)

    [anonim] i-a raspuns lui Beta Alfa

    • +2 (8 voturi)    
     Totalitar (Luni, 18 mai 2020, 13:42)

     Beta Alfa [utilizator] i-a raspuns lui

     Daca ar fi regim totalitar in sensul definitiei corecte a termenului nu am mai avea placerea sa ne conversam, nici Dumneavoastra si nici eu, pe acest forum.

     In toate tarile pe care le mentionati, inclusiv Germania, au avut loc manifestatii contra masurilor de restrictie.

     Deci indifertent de gradul restrictiilor vor fi mereu unii nemultumiti.
     Dreptul lor legitim atata vreme cat nu sunt violenti si nu se erijeaza in purtatorii de cuvant ai INTREGII populatii
  • +1 (13 voturi)    
   cand esti slab las fricos (Luni, 18 mai 2020, 12:18)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Eu38

   dar mai ales ticalos si vrei sa ascunzi asta, dictatura e singura solutie.
 • +2 (16 voturi)    
  PNL+PSD=USL (Luni, 18 mai 2020, 11:19)

  Alui [utilizator]

  De ce credeti ca lasa PSD-ul sa treaca asa usor toate aberatiile legale ale PNL? Pentru ca in pofida declaratiilor pentru prostime, USL e inca viu!
  • +8 (20 voturi)    
   Nu (Luni, 18 mai 2020, 11:21)

   Eu38 [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   PSD le lasa sa treaca pentru ca din prostiile facute de PNL castiga ei. PSD stie foarte bine ce face, doar PNL e pe campii.
  • -1 (9 voturi)    
   USL e extins (Luni, 18 mai 2020, 12:20)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   ca doar nu e doar PSD si PNL. Pro Romania, ALDE, USR, UDMR, din ce aluat or fi ? Toti securisti sau odrasle de securisti.
 • +2 (14 voturi)    
  www.worldometers.info (Luni, 18 mai 2020, 12:18)

  CezarN [utilizator]

  950.000 morți din cauza alcoolului anul acesta

  De ce nu se iau măsuri?
  Vine politia, sufli în fiola, s-a înverzit, 20.000 RON/amenda. Este atât de SIMPLU!

  Pentru ca nu interesează pe nimeni. Nu se vând vaccinuri împotriva rachiului. Nu câștiga nimeni din lupta împotriva alcoolului, de aceea nu se agita nimeni din asta.

  406.000 sinucideri
  1.900.000 morți din cauza tutunului.
  152.000.000.000 USD cheltuiți pe droguri ilegale. Si aici ar fi simplu. Testat și, dacă ești pozitiv, nu intri la munca, în scoală, în universitate, în mall. Dezintoxicare obligatorie pe banii tai, ca și la covid, ca nu poți spune ca te-ai molipsit de heroina din metrou. :))
  • +3 (9 voturi)    
   Pentru ca nu e molipsitor, inteligentule (Luni, 18 mai 2020, 14:04)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Ia in cazul tutunului, chiar s-a mai facut cate ceva.
   • -1 (9 voturi)    
    Si, nu-s tot morti? (Luni, 18 mai 2020, 14:54)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui midufi

    Molipsitor sau nu, au murit 1.000.000 de oameni din cauza alcoolului anul aceasta(pana acuma).
    Si s-ar putea evita foarte simplu cest lucru: banala fiola. Sufli cand intri in mall, scoala, spital, pe strada. S-a inverzit, ai depasit o anume alcoolemie: 20.000 RON amenda.
    Si am salvat nu numai mortii cauzati DIRECT de alcool, dar si membrii de familie terorizati de alcoolici, victimele violentei alcoolicilor, numai lucruri bune cu costuri minime.
    Ce-i drept, nimeni nu va castiga din asta vanzand vaccinuri, pastile, masti, dezinfectanti, etc, nimeni nu va fi terorizat si obligat sa stea in casa, scolile vor functiona...
  • +2 (2 voturi)    
   Ba nu (Luni, 18 mai 2020, 16:00)

   _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Dacă unul bea, eu de lângă el nu mor din cauza alcoolului. Da, o să spui că dă cu mașina peste mine, dar pentru asta deja există legi și amenzi.
   La fel cu restul deceselor.
   • -1 (3 voturi)    
    Da si cu pumnul, nu doar cu masina (Luni, 18 mai 2020, 18:04)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

    Da, dar legile si amenzile sunt postfactum. La covid de ce e isterizazi asa? Ca nu orice om sta langa tine este infectat. Sa-l amendeze si pe ala DACA si DUPA ce te infecteaza(ca la alcool si masina, nu?) nu inainte de a o face.

    Omul beat isi bate si terorizeaza sotia si copiii, vecinii, parintii, colegii de servici sau elevii (sunt destui profesori care vin duhnind a alcool la ore).
    La fel si cu drogurile.
    Apoi sa nu uitam de extinderea fenomenului prin influenta, prin exemplul personal.
    Iar investitia in stoparea consumului de alcool ar fi minima, tehnologia de astazi permitand acest lucru mult mai usor decat in anii 1920.

    Si sunt mul mai multi morti din auza alcoolului decat de covid si asta in conditiile in care spitalele primesc bani pentru fiecare caz de covid raportat(deci sunt stimulate sa raporteze cazuri de covid).

    Oricum, ideea era ca se da o mult prea mare importanta covidului pe langa alte cauze de deces pentru ca din covid se castiga bani(unii, bineinteles) iar din altele NU, oricum nu castiga cine trebuie(cei care au infleunta si pot trage sfori si foloase).
   • +1 (1 vot)    
    Uite ce fac unii dintre cei cae consuma alcool (Marţi, 19 mai 2020, 12:14)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

    https://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/calvarul-adolescente-disparute--gasita-spanzurata-padure-mesajele-terifiante-telefonul-fetei-1_5ec239a45163ec4271e54a99/index.html

    Alcoolul este mult, mult mai periculos decat covidul.
    Din pacate. nimeni nu castiga de pe urma eliminarii sale de aia nu o face nimeni.
 • -4 (14 voturi)    
  Masuri importiva comportamentului antisocial (Luni, 18 mai 2020, 12:25)

  buncrestin [utilizator]

  Avand in vedere ca dupa decizia CCR comportamentul antisocial al multor cetateni a explodat, Guvernul ar trebui de urgenta sa instituie masuri pentru a preveni ca acesti oameni sa se transforme in agenti iresponsabili de raspandire a virusului, periclitand siguranta sanitara a cetatenilor responsabili ai tarii.
 • +4 (12 voturi)    
  Carantina sa continue pina la victoria finala (Luni, 18 mai 2020, 13:32)

  A Dandanache [utilizator]

  La acest leac miraculos, incuiatul in case, ar trebui sa raminem inchisi pina cind dispar toate bolile, nu mai exista razboaie si in general pina la instaurarea raiului pe pamint. Cum asta va dura ceva vreme ar putea bunul guvern sa distribuie unelte de sapat ca sa intre populatia sub pamint ca si cirtitele, dar numai in grupuri de maxim 3?
  • +3 (5 voturi)    
   Daca esti ironic... (Luni, 18 mai 2020, 14:49)

   Grexit [utilizator] i-a raspuns lui A Dandanache

   te cred. Daca gandesti asa, nu iti mai spun...ca ma baneaza adminul.
   • -2 (2 voturi)    
    nu-i ironic , .. (Luni, 18 mai 2020, 16:45)

    muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui Grexit

    esti tu cu pnl-ysti tai de s-au facut cu 28% cu ocazia virusului si se faceau cu 17% fara virus ! unde- s maririle de alocatii . sau macar indexarile anuale ?sa nu zici ca n-au bani !!!
 • -2 (2 voturi)    
  au mostenit... (Luni, 18 mai 2020, 16:51)

  muscha mbanana [utilizator]

  le-a lasat psd-ul , visteria plina cu euro , unde sunt , nimeni nu da socoteala ?or sa dea la alegeri , nu-i mai voteaza poporul, au fost pacaliti , ii tin acum cate o zii la granita ,pai nu-i mai voteaza diaspora in veci !
 • +1 (3 voturi)    
  Chiar nu înțelegeți că doar Parlamentul (Luni, 18 mai 2020, 18:04)

  hic sunt leones [utilizator]

  are voie să restrângă drepturile cetățenilor?
 • -1 (1 vot)    
  sa inteleg ca (Luni, 18 mai 2020, 20:29)

  iodixit [utilizator]

  grupurile mai mari de trei (adica de la 4 in sus) persoane pietonale, pot fi din aceeasi familie?
  si ca 2, sau trei persoane pietonale pot fi din diferite familii (adica 2-3 prieteni care se plimba)?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by