A doua seară la rând în care câteva zeci sau sute de persoane s-au adunat în Piața Constituției, în parcare, cu mașinile, în condițiile în care starea de urgență și restricțiile de mobilitate au expirat, dar e în vigoare starea de alertă pe fondul pandemiei de coronavirus. În imaginile prezentate de posturile de televiziune se văd atât persoane care stau la distanță unii de ceilalți, dar și grupuri care nu par a respecta regulile de distanțare socială.

Masini adunate in Piata ConstitutieiFoto: Captura de ecran

Echipaje de poliție sunt la fața locului, mai multe mașini patrulând printre vehiculele parcate, dar nu par a putea lua vreo decizie. Situația este asemănătoare cu cea de sâmbătă seara, moment când la fel foarte multe persoane s-au adunat în Piața Constituției.

Scena din Piața Constituției vine după ce sâmbătă seara sute de persoane, în special tineri, au petrecut în parcul Herăstrău, lângă niște terase de unde a fost pusă muzică, ignorând regulile de distanțare socială.

Autoritățile din Capitală au dispus duminică ridicarea autorizațiilor de funcționare pentru restaurantele cu terasă responsabile.

Citește și: