Numărul total al cazurilor de infecții coronavirus a ajuns la 4.101.974, în vreme ce 280.451 de oameni și-au pierdut viața, potrivit datelor centralizate pe worldometers.info. În același timp, 1.441.866 de pacienți s-au vindecat, la nivel mondial.

Viața în Stockholm în timpul pandemiei de coronavirusFoto: Profimedia Images

23.00 Marea Britanie prelungește carantina cel puțin până la 1 iunie, a anunțat pemierul Boris Johnson.

19.59 ​Italia anunță cel mai mic număr de decese după 9 martie încoace, 165, și 802 noi cazuri de infectare.

19.50 Marea Britanie înregistrează 269 de noi decese iar bilanțul total al morților ajunge la 31.855. Premierul Boris Johnson urmează să prezinte duminică seară strategia sa în vederea unei ieşiri graduale din izolarea instituită pentru a combate pandemia de COVID-19 relatează Reuters.

19.41Epidemia de coronavirus a făcut 70 de morți în ultimele 24 de ore în Franța, ceea ce reprezintă cel mai scăzut bilanț zilnic după momentul 17 martie când s-au impus restricțiile

18.31China a raportat un prim nou caz de coronavirus în Wuhan, după mai bine de o lună.

15.11: Premierul Italiei, Giuseppe Conte, le-a spus duminică italienilor că îşi vor putea petrece concediile în afara locuinţelor, la plajă, la munte sau în alte oraşe italiene, în condiţiile în care ţara îşi ridică gradual restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

13.30: Germania se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri, după relaxarea restricțiilor impuse de lupta împotriva coronaviruslui, generând îngrijorări legate de un posibil noul val al epidemiei.

Institutul de Sănătate Publică Robert Koch a transmis, duminică, faptul că rata de contaminare a crescut din nou la 1,1.

Potrivit datelor oficiale, duminică au fost confirmate 667 de cazuri noi. Bilanțul total este de 169.218 de îmbolnăviri și 7.395 de decese, dintre care 26 înregistrate în ultimele 24 de ore.

12.34: În Spania continuă să scadă numărul victimelor. Astfel, duminică, autoritățile au anunțat143 de decese, față de 179 în ziua precedentă.

Este cea mai scăzută rată a mortalității de la mijlocul lunii martie, notează Reuters.

În total, 26.621 de oameni și-au pierdut viața în Spania.

De asemenea, autoritățile au confirmat încă 812 cazuri de îmbolnăviri, în total 224.390.

12.00: Francezii vor ieși la începutul săptămânii din starea de carantină totală care a fost impusă în urmă cu opt săptămâni, pentru a combate epidemia de coronavirus. Guvernul va permite redeschiderea afacerilor, oamenii se vor putea întoarce la muncă, iar unii elevi se vor întoarce la cursuri.

11.00: Rusia a anunțat duminică 11.012 noi cazuri de infecții cu coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore, bilanțul total ajungând astfel la 209.688, transmite Reuters.

Celula de criză a mai precizat că 88 de oameni și-au pierdut viața în ultima zi. Astfel, în total, epidemia de coronavirus a făcut 1.915 de victime.

Principalele informații până la această oră:

Autoritățile din Seul au decis să închidă din nou barurile și cluburile de noapte de teama unui al doilea val al epidemiei de coronavirus. Decizia a fost luată după ce au fost indentificate mai multe cazuri de infecții legate de un bărbat de 29 de ani care a fost depistat pozitiv după ce a frecventat cinci baruri și cluburi din zona Itaewon.

• Trei membri ai echipei speciale de gestionare a crizei coronavirusului de la Casa Albă, printre care și expertul Anthony Fauci, 79 de ani, s-au autoizolat după ce au intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv pentru Covid-19.

• Guvernul Suediei și-a cerut scuze pentru că a eșuat în protejarea persoanelor vârstnice, în condițiile în care 90% dintre victimele epidemiei erau oameni trecuți de 70 de ani. ”Nu am reușit să avem grijă de bătrânii noștri. Acest lucru este de o mare gravitate, pentru societatea noastră, în ansamblu”, a transmis guvernul.

Suedia, unde restricţiile pentru încetinirea noului tip de coronavirus sunt mai suple decât în alte state din Europa, a raporat 3.200 de decese de la începutul epidemiei, aproape jumătate au avut loc în căminele pentru vârstnici.

În ultimele săptămâni, presa locală a revenit asupra condiţiilor de muncă din azilurile de bătrâni, afectate de penuria de mijloace de protecţie. Afectate în asemenea măsură încât unele au preferat să nu mai funcţioneze, iar altele au înregistrat o lipsă acută de personal.

Potrivit unor mărturii, unii seniori au fost de asemenea contaminaţi în timpul spitalizării lor pentru alte tratamente, apoi trimişi în aziluri unde au răspândit virusul.

Tesla CEO Elon Musk a amenințat că va muta sediul fabricii sale din California, supărat că măsurile autorităților locale privind combaterea pandemiei de coronavirus nu permit redeschiderea afacerii sale.

• Premierul britanic Boris Johnson este așteptat să prezinte duminică planul de ieșire treptată din carantină.

Parlamentul din Brazilia a decis trei zile de doliu național, după ce bilanțul victimelor a ajuns la 10.627