Cele 10 izolete oferite de România Republicii Moldova nu vor fi folosite pentru pacienții de coronavirus, ci în cazul altor boli a declarat ministrul sănătății de la Chișinău, adăugând, însă, că apreciază gestul țării vecine, potrivit Agora.md.

Ajutor umanitar trimis de România în Republica MoldovaFoto: Captura de ecran

Directorul Agenției de Sănătate Publică de peste Prut, Nicolae Furtună, a spus că pentru bolnavii de COVID-19 sunt suficiente măștile de protecție, iar izoletele nu sunt obligatorii.

„Izoletele nu se folosesc la COVID-19. Asta nu o spun eu, ci experții în domeniu. Ele vor fi folosite la alte boli. Noi apreciem gestul României, inclusiv venirea acestor izolete”, a declarat Dumbrăveanu.

Aceeași părere e împărțită și de directorul Agenției pentru Sănătate Publică.

„Specialiștii rămân pe poziția că izoletele nu sunt obligatorii pentru coronavirus și e decizia fiecărei țări. În recomandările OMS, izoletele nu apar ca obligatorii. Lucrurile nu trebuie interpretate, așa cum apare tendința. Este suficient dacă bolnavul de coronavirus poartă mască”, a declarat directorul Agenției pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

La Chișinău, a ajuns, joi, 20 de camioane cu medicamente și dispozitive medicale trimise de România.

Ajutorul constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2.800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80.000 litri alcool sanitar.