20 de camioane cu medicamente, dezinfectanți, dispozitive medicale și materiale sanitare necesare asigurării prevenției și tratării afecțiunilor asociate COVID-19 au plecat în această dimineață din București spre Chișinău, a anunțat miercuri Guvernul. România oferă un ajutor umanitar Republicii Moldova, în valoare de 16,5 milioane de lei, pentru a sprijini eforturile de limitare a răspândirii coronavirusului în țara vecină.

Ajutor umanitar catre Republica MoldovaFoto: Guvernul Romaniei

Ajutorul constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2.800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80 000 litri alcool sanitar. Transportul se realizează cu camioane aparținând Ministerului Apărării Naționale și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La misiunea de transport participă peste 40 de militari din MApN și IGSU.

Convoiul umanitar a fost precedat de o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății, care a plecat săptămâna trecută în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din această țară în lupta împotriva pandemiei.