România a ajuns la aproape 14.500 de cazuri confirmate de coronavirus, numai la ultima raportare oficială fiind anunțate 392 de cazuri, în creștere cu peste 100 față de ziua anterioară. Cu toate acestea, numărul celor vindecați zilnic este cam același sau chiar mai mare decât cel al cazurilor noi confirmate. Practic, numărul cazurilor active de coronavirus din țara noastră a rămas aproape același de mai multe zile încoace.

Cazuri active de COVID-19 pe zi in RomaniaFoto: Graphs.ro

Paritatea aproximativă între numărul cazurilor noi și a celor vindecați vine și în contextul în care și numărul testărilor s-a mărit, iar procentul cazurilor pozitive din testele efectuate zilnic e pe o pantă descendentă.

Și numărul persoanelor aflate în izolare a rămas constant, dar, pe de altă parte, numărul celor aflați în carantină s-a mărit în ultimele zile.

Într-o serie de grafice realizate pe platforma Graphs.ro se poate observa cum numărul cazurilor active, practic, a rămas constant de mai bine de 10 zile, oscilând undeva în jurul valorii de 7.500.

În același timp, numărul de cazuri noi zilnice anunțate variază în jurul valorii de 350 de cazuri pe zi (n. rezultatul mai mare din 3 mai se ponderează cu rezultatul mai mic din 2 mai, în urma unei erori de raportare realizate de autorități).

Această plafonare a numărului zilnic de cazuri noi vine totuși și în condițiile în care media testărilor zilnice a crescut în ultima perioadă. Media testărilor pe ultimele două săptămâni a fost de puțin peste 8.000 de teste pe zi.

GRAFIC INTERACTIV - Cazurile active de COVID-19 în România - Ultimele 30 zile:

Vrei să vezi separat, într-un tab nou? Dă click aici pentru graficul cazurilor active de coronavirus

FOTO - Graficul cazurilor active

(click pentru mărire într-un tab nou)

---

GRAFIC INTERACTIV - Numărul de cazuri noi de coronavirus în România pe zile:

Vrei să vezi separat, într-un tab nou? Dă click aici pentru graficul numărului de cazuri noi de coronavirus în România pe zile.

---

GRAFIC INTERACTIV - Numărul de teste și procentul rezultatelor pozitive, pe zile:

(ultimele 7 zile pe mobil):

Vrei să vezi separat și să selectezi mai multe zile? Dă click aici pentru graficele testărilor și cazurilor pozitive pe zile.

FOTO: Graficul pe ultimele 15 zile (click pentru mărire în tab nou)

---

Vezi aici o comparație între cum stă România și cum stau alte state din Europa: