Statele Unite au înregistrat peste 1.800 de noi decese în 24 de ore de vineri ca urmare a epidemiei de coronavirus, un bilanț ușor scăzut față de zilele anterioare, potrivit datelor Johns Hopkins University, citate de AFP.

Coronavirus SUAFoto: Brazil Photo Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nnumărul total al deceselor din Statelor Unite este de peste 64.700 de victime, cel mai mare preț plătit de o țară, chiar dacă proporțional cu populația, Belgia, Spania, Italia, Regatul Unit sau Franța sunt mai afectate.

Statele Unite au, de asemenea, cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu Covid-19, cu peste 1,1 milioane de cazuri înregistrate oficial.

Aproape 165.000 de persoane sunt declarate vindecate. Timp de trei zile, bilanțurile americane pe 24 de ore au început să crească din nou, între 2.000 și 2.500 de decese fiind înregistrate zilnice.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, în procedură de urgenţă, utilizarea medicamentului antiviral Remdesivir pentru tratarea pacienţilor care suferă de coronavirus, anunţă preşedintele Donald Trump.

Remdesivir, produs de compania farmaceutică Gilead Sciences, s-a dovedit a fi eficient în facilitarea recuperării pacienţilor care au coronavirus.

Donald Trump a făcut anunţul de la Casa Albă, alături de directorul companiei Gilead Sciences, Daniel O’Day, şi de Stephen Hahn, comisarul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), informează agenţia Bloomberg şi postul CNBC.

"Vrem să le mulţumim colaboratorilor care au adus Remdesivir în acest punct şi multora dintre oamenii noştri care au făcut parte din acest efort, de fapt, personalului medical", a declarat Daniel O'Day, precizând că firma va dona un milion de doze de Remdesivir.