Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că ia în discuție foarte serios redeschiderea parcurilor din Bucureşti şi că va face această propunere Comitetului Municipal pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Ea afirmă că locurile de joacă vor rămâne închise în prima etapă.

Aprilie in CismigiuFoto: USER UPLOADED

"În București luăm în discuție foarte serios și vom propune Comitetului municipal pentru situații de urgență redeschiderea parcurilor din Capitală, dar cu anumite excepții, în sensul că toți cei care se vor îndrepta către grădinile publice și parcuri vor primi la intrare un flyer informativ și li se vor aduce la cunoștință regulile de distanțare socială. De asemenea, purtarea unei măști, fie că este vorba despre una medicală sau una confecționată acasă, de asemenea, evitarea locurilor aglomerate și, în ceea ce-i privește pe copii, cred că va fi riscant ca în prima etapă să se redeschidă și locurile de joacă pentru că este știut că acolo se fac cele mai mari aglomerări de persoane. Redeschiderea acestora va fi analizată", a declarat Gabriela Firea miercuri seară, la Antena 3.

Ea a susținut că a primit multe solicitări de la bucureşteni care vor să se plimbe sau să facă sport. "Tuturor ne-a fost dor să mergem în parc să ne relaxăm”, a mai spus Firea.

Premierul Lodovic Orban a spus, luni seară, legat de ridicarea unor restricții începând din 15 mai, că în privința parcurilor riscul este scăzut și probabil că vor face parte din măsurile de relaxare. Excepție fac locurile de joacă pentru copii, considerate cu risc de răspândire a virusului, a spus el.