Încă 586 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit în ultimele 24 de ore în spitalele din Marea Britanie, a anunţat marţi ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock, bilanţul oficial al deceselor provocate de Covid-19 în această ţară ajungând la 21.678, în timp ce guvernul de la Londra anunţă că cel puţin deocamdată nu are în vedere o relaxare a măsurilor de izolare, scrie Agerpres citând Reuters.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Avpics / Alamy / Profimedia

Numărul deceselor urcă astfel din nou după ce în ultimele zile scăzuse progresiv, iar acest bilanţ reprezintă numai decesele din spitale.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică (ONS), în azilurile de bătrâni din Anglia au murit între 10 şi 24 aprilie 4.343 de persoane infectate cu noul coronavirus. Ministrul Hancock a promis că începând de miercuri comunicările oficiale vor cuprinde şi aceste decese.

Numărul noilor cazuri de Covid-19 a crescut cu 3.996 în ultimele 24 de ore, astfel că totalul lor a ajuns la 161.145.

Prin urmare, purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson a anunţat tot marţi că Marea Britanie nu se află în stadiul în care să poată relaxa restricţiile instituite pe 23 martie pentru a frâna răspândirea coronavirusului.

„Este important ca ele să rămână deocamdată în vigoare. Trebuie mai întâi să trecem cinci teste înainte să ne putem gândi la următoarea fază a răspunsului. Încă nu suntem acolo. Lucrul asupra căruia trebuie să ne concentrăm este ca toată lumea să urmeze regulile de distanţare socială şi să se asigure că avem răspândirea virusului sub un control deplin”, a explicat acesta.

La rândul său, ministrul britanic al sănătăţii a precizat că este prea devreme pentru o decizie privind redeschiderea şcolilor.

Citește și: VIDEO Boris Johnson avertizează împotriva relaxării carantinei prea devreme