​Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, cel mai mare spital de boli pulmonare din România, aflat în prima linie în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, nu are niciun angajat infectat cu COVID-19, a anunțat astăzi managerul spitalului, medicul Beatrice Mahler. În România, una din 9 persoane infectate cu coronavirus este cadru medical, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică.

Beatrice MahlerFoto: AGERPRES

"Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta nu are nici un angajat infectat", a anunțat managerul Beatrice Mahler, care face apel la respectarea procedurilor de către personalul medical, indiferent de unitatea medicală. "Aderența la proceduri înseamnă salvare de vieți", subliniază Beatrice Mahler.

"Într-un spital, respectarea procedurilor reprezintă normalitatea, respectarea acestor proceduri se referă la un act medical desfășurat în condiții de siguranță, prin care este protejată sănătatea, nu doar a angajaților din sistemul de sănătatea și a familiilor lor, dar și sănătatea pacienților noștri și a familiilor lor. Munca fiecărui angajat contează, fiecare trebuie să fie responsabil și respectat la locul său de muncă, și este obligatoriu ca fiecare la rândul lui să își respecte colegul atât prin vorbă cât și prin faptă. Respectarea procedurilor conferă certitudinea unui act medical desfășurat în condiții de siguranță pentru angajați și pacienți, iar dacă vorbim de protocoale, respectarea lor înseamnă act medical corect și sigur pentru pacienții noștrii", afirmă Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

Beatrice Mahler mai spune că "Sănătatea tuturor este strâns legată de modul în care personalul medical își asumă respectarea procedurilor și protocoalelor în unitățile în care lucrează! Activitatea unitară a unei instituții este în relație directă cu modul în care fiecare acționeză responsabil în dreptul lui."

Vezi aici un VIDEOREPORTAJ HotNews.ro la Institutul Marius Nasta, spital aflat în prima linie în tratarea pacienților cu COVID-19: