Marea Britanie a înregistrat luni în spitale încă 360 de decese provocate de noul coronavirus, număr ce continuă scăderea din ultimele zile şi reprezintă cel mai redus bilanţ al victimelor consemnat luna aceasta, a anunţat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, transmite AFP.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Profimedia Images

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 ajunge astfel la la 21.092 în Marea Britanie, a cincea ţară din lume cu cele mai multe decese în timpul pandemiei, în condiţiile în care acest bilanţ comunicat de autorităţile sanitare de la Londra cuprinde numai decesele din spitale.

În ultimele 24 de ore numărul noilor cazuri a crescut cu 4.031, confirmate din cele 37.022 de teste efectuate, numărul total al cazurilor confirmate urcând la 157.149, potrivit Agerpres.

Premierul britanic Boris Johnson, primul lider al unei mari puteri diagnosticat cu COVID-19, s-a întors la muncă și, într-un discurs ținut în fața reședinței numărul 10 de pe Downing Street, a transmis un mesaj foarte clar: nu renunțați la carantină încă!, relatează CNN.

În primul său mesaj după ce s-a întors în fruntea executivului, Johnson a admis că restricțiile sunt greu de îndurat și că există riscul unui impact greu de suportat pentru economie.

Dar premierul britanic a avertizat că Regatul Unit este „într-un moment de maxim risc” și a sugerat că restricțiile trebuie să rămână în vigoare pentru a evita un al doilea vârf al infecțiilor.