Orice persoană care lucrează într-un spital dedicat tratării pacienţilor cu COVID-19 va beneficia de stimulentul de risc de 2.500 de lei, a declarat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

BaniFoto: Stirile ProTV

"După cum aţi putut vedea, legislaţia care a fost elaborată cuprinde orice persoana care lucrează într-un spital dedicat COVID şi care a avut legătură cu o persoană infectată COVID, de la poartă până la ieşire. Asta trebuie să specifice fiecare manager în parte. Am şi lăsat libertatea coordonatorului sau şefului să nominalizeze aceste persoane, noi de la centru nu putem şti care sunt aceste persoane, dar cei de aici le pot identifica", a declarat ministrul Sănătăţii, care a făcut o scurtă vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, singura unitate medicală din judeţul Covasna care tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.

El a spus că a venit la Sfântu Gheorghe pentru a verifica dacă sunt respectate circuitele medicale şi dacă sunt asigurate medicamentele, materialele şi echipamentele de protecţie necesare. Acesta a precizat că a sesizat anumite probleme care vor trebui remediate, legate de circuitele medicale şi de atitudinea unor pacienţi care nu respectă regulile impuse de autorităţi.

Conform legislației, stimulentul de 2.500 de lei va fi plătit de unitatea sanitară angajatoare din fonduri de salarii şi decontat ulterior, iar conducătorul unității va numi personalul care beneficiază de aceste drepturi.