Circa 200 de persoane au participat vineri la o manifestaţie neautorizată în centrul Vienei împotriva restricţiilor impuse de guvernul austriac pentru a limita extinderea epidemiei de COVID-19, protestatarii susţinând că aceste restricţii încalcă drepturile fundamentale, deşi măsurile restrictive sunt în curs de relaxare după ce Austria a reuşit să stăvilească această epidemie, informează agenţia EFE.

Protest neautorizat la VienaFoto: youtube.com

Protestul s-a desfăşurat în faţa Monumentului împotriva fascismului, în spatele celebrei Opere din Viena. Manifestaţia nu a fost autorizată de poliţie, care a transmis că adunarea de persoane probabil nu ar fi permis menţinerea unei distanţe fizice de un metru pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Manifestanţii veniţi în urma unui apel lansat pe platforma civică denumită ''Iniţiativa pentru o informare bazată pe dovezi despre coronavirus'' s-au strâns acolo în jurul orei locale 15:00 şi au început să strige lozinci împotriva guvernului condus de cancelarul Sebastian Kurz, precum ''Kurz, pleacă!'', ''Respectaţi drepturile fundamentale'' sau ''Noi suntem poporul''. Printre participanţii la protest s-a numărat şi Martin Sellner, liderul mişcării de extremă-dreapta ''Identitarii'', potrivit Agerpres.