Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi seară, la Arad, că fostul director medical al Spitalului Judeţean Suceava, Mircea Macovei, nu va reveni la conducerea unităţii, însă va putea lucra ca medic în spital.

Nelu TataruFoto: Agerpres

„Nu va fi preluat managementul din nou (de către Macovei - n.r.). Acolo, după cum ştiţi, avem management militar, s-a întors din concediu directorul medical, dar având în vedere că este în continuare o anchetă în desfăşurare, chiar dacă este in rem, ştim exact ce s-a întâmplat cu acele testări, când au fost adunaţi mii de oameni pentru testare. O să am o discuţie şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, nu poate acest domn să revină (...) Chiar dacă s-a întors, nu poate fi acceptată calitatea lui de director medical. Se poate întoarce ca profesionist, medic în acest spital, dar nu ca director medical", a declarat Nelu Tătaru, în timpul vizitei la spitalul de campanie amenajat la marginea municipiului Arad, transmite Agerpres.

Ministrul se află în Arad pentru discuţii cu autorităţile şi pentru a vizita spitale arondate în lupta cu Covid-19.

Premierul Ludovic Orban a transmis, joi, conducerii Ministerului Sănătăţii că nu poate accepta revenirea lui Mircea Macovei în poziţia de director medical la Spitalul Judeţean Suceava.

„Transmit foarte clar: nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi, în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă, competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital, ca atare, o spun limpede, nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă”, a spus Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Citește și: Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava se întoarce joi la serviciu / Este directorul care a chemat pe 23 martie tot personalul medical la spital