Nu mai puțin de 11 amenzi în valoare de 135.000 de lei au dat polițiștii unor petrecăreți din comuna Salcea din Suceava, comună aflată în carantină lângă municipiul reședință, după ce în a doua zi de paște aceștia au organizat împreună un grătar și s-au filmat în timp ce petreceau. Cel care s-a filmat și a transmis live pe Facebook părea că se află sub influența băuturilor alcoolice și a și glumit pe filmare că dacă vine poliția îi va bate și că va scoate sabia.

Petrecere la gratar la Salcea, SuceavaFoto: Captura YouTube

Ispectoratul de Poliție Județean Suceava a anunțat că, mergând pe firul unei postări de pe o rețea de socializare, în care se transmitea live chiar de către organizator o petrecere la iarbă verde, cu grătar, în orașul Salcea, polițiștii au dat de urma petrecăreților, transmite publicația locală suceava-smartpress.ro.

„Astfel, în urma vizualizării videoclipului transmis live la data de 20.04.2020, pe o rețea de socializare de pe contul unui bărbat din orașul Salcea, precum și din cercetările desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Salcea a reieșit faptul că în 20.04.2020, bărbatul care a postat filmulețul pe respectiva rețea a organizat un eveniment privat (fiind vorba de un grătar) la domiciliul lui din orașul Salcea, eveniment la care au participat mai multe persoane care nu locuiesc la respectiva adresă, deplasarea efectuându-se cu încălcarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare”, potrivit poliției.

Organele de ordine transmit că „în urma verificărilor efectuate de către polițiști au fost identificate 11 persoane prezente la eveniment (cu vârste cuprinse între 21 ani și 56 ani) față de aceștia luându-se măsuri de sancționare contravențională pentru încălcarea interdicției de circulație impuse de ordonanțele militare, valoarea amenzilor aplicate fiind de 135.000 lei”.

Publicația Monitorul de Suceava remarcă faptul că autorul filmărilor „care era evident în stare de ebrietate, a făcut mișto atât de colegii de petrecere, filmându-i și anunțându-i că vor lua câte 2.000 de lei amendă fiecare (n.r a fost prea optimist cu privire la valoarea amenzilor), dar și de polițiști. El a înăsprit în câteva rânduri tonul față de polițiști, afirmând la un moment dat pe filmare că va scoate sabia și va omorî polițiști dacă aceștia vin la poarta sa. Afirmațiile nu pot fi luate neapărat ca o amenințare, însă spun multe despre gradul de sfidare și de inconștiență”.

„Același Cristian Irimia, dornic să demonstreze că nu este doar ”băiat rău”, ne-a transmis la redacție joi dimineață câteva fotografii în care apare împărțind pachete de Paște unor oameni din Salcea”, scrie publicația locală amintită.

Vezi și: