Ministrul turismului din Grecia, Harry Theocharis, a anunțat marți că autoritățile din țara sa iau în calcul introducerea unui „pașaport de sănătate”, care va servi drept dovadă pentru turiști că nu suferă de COVID-19, potrivit Europost.eu. Sezonul turistic în Grecia va fi de trei luni în acest an, începând cu luna iulie până în septembrie, dar dacă situația permite, se poate prelungi până în lunile octombrie-noiembrie.

GreciaFoto: HotNews / C.P.

Cea mai mare provocare pentru Grecia, țară dependentă de turism, va fi stabilirea concretă a modului în care va fi implementat pașaportul de sănătate.

Ministrul Theocharis a spus că există o discuție la nivelul Uniunii Europene pentru a fi stabilite modalitățile prin care cetățenii vor putea să-și petreacă vacanțele oriunde în Europa.

Încă nu este clar dacă cetățenilor non-UE li se va permite sau nu să viziteze Grecia în această vară.

Și Croația analizează modalitatea în care va fi practicat turismul în această vară. Potrivit presei croate, tur-operatorii cehi au venit cu ideea unor "coridoare turistice" spre Croația, iar propunerea a fost discutată de oficiali de rang înalt din cele două țări.

Turiștii cehi, care vor trebui să aibă asupra lor un certificat sanitar care să arate că nu sunt contaminați, vor primi autorizația să intre în Croația pe calea aeriană sau rutieră.