Organizația Mondială a Sănătății a spus că toate dovezile disponibile sugerează că noul coronavirus are ca origine liliacul și nu o manipulare a sa sau realizarea lui într-un laborator din China, așa cum a acuzat SUA, relatează The Guardian.

Testare coronavirusFoto: Jung Yeon-je / AFP / Profimedia

Precizarea vine după ce președintele american Donald Trump a spus săptămâna trecută că încearcă să afle dacă virusul a fost emis de un laborator din Wuhan, China.

”Toate dovezile existente sugerează că virusul are o origine animală și nu este un virus manipulat sau realizat într-un laborator sau oriunde altundeva. Cel mai probabil virusul este de origine animală”, a spus purtătoarea de cuvânt al OMS, Fadela Chaib, la o conferință de presă la Geneva.

Aceasta a adăugat că nu este clar cum a sărit virusul bariera speciilor la oameni, dar a fost ”cu siguranță” o gazdă animalieră intermediară.

Precizarea purtătoarei de cuvânt vine la doar câteva ore după ce

Takeshi Kasai, directorul regional pentru Pacificul de Vest al OMS, a spus că Organizația Mondială a Sănătății a spus marți că nu este posibil, în acest stadiu, să determine cu precizie sursa noului coronavirus.

Citește și: